GEBERIT ACANTO: DE NIEUWE KAMPIOEN IN SPOELVERMOGEN

Door Geberit
7 juni 2023
Geberit

Wat kan er nu verbeterd worden aan een wandcloset? Best veel! De ontwikkelaars van Geberit hebben het Geberit Acanto wandcloset nader bekeken en opnieuw een aantal belangrijke functies verbeterd: waaronder het spoelvermogen.

TU Roadtrip 2023

Daniëlle van Geberit vertelt u in onderstaande video graag meer over de Geberit Acanto en de andere noviteiten van dit jaar. 

Geoptimaliseerde Geberit TurboFlush

Bij het openen van de wc-deksel wordt de vernieuwde binnengeometrie zichtbaar, welke speciaal voor het Acanto wandcloset met TurboFlush ontwikkeld is. De geoptimaliseerde binnengeometrie leidt het spoelwater door het keramiek als een krachtige draaikolk. Drie nieuwe kenmerken zijn typerend voor de innovatieve TurboFlush-spoeltechnologie. 

Nieuwe kenmerken

1. Keramische waterinlaat ingekort

Ten eerste is de keramische waterinlaat van het keramiek ingekort en verder naar achteren verplaatst. Met deze wijziging kan de rand van het wc-keramiek slanker worden gemaakt. Een nieuwe kunststof spoelwaterverdeler leidt het water hydraulisch van de stortbak naar het keramiek.

2. Verbeterde waterstroom door omlopende geleidingsrand

Als tweede maatregel is de waterstroom verbeterd door een omlopende geleidingsrand. Deze leidt het binnenstromende water spiraalsgewijs over het hele oppervlak tot hoog onder de bovenkant van de wc. Het water stroomt gecontroleerd door het hele toilet en garandeert een volledige en krachtige oppervlakspoeling.

3. Tweede geleidingsrand onderkant keramiek

De derde vernieuwing is een tweede watergeleidende rand aan de onderkant van het keramiek. Deze rand verdeelt de draaikolk, zodat een deel van het water als een straal rechtstreeks in de sifon wordt geleid.

Dit gelijkmatig krachtige spoelvermogen in de hele wc is intensief getest. Het resultaat mag er zijn: in plaats van de twaalf wc- papierballetjes die de norm vereist, spoelt TurboFlush moeiteloos maar liefst zestig balletjes weg; in plaats van vijftig testballetjes werden er vijfhonderd weggespoeld. De spoelresultaten zijn tot tien keer beter dan de norm voorschrijft.

Vernieuwde binnengeometrie

Bij het openen van de wc-deksel wordt de vernieuwde binnengeometrie zichtbaar, welke speciaal voor het Acanto wandcloset met TurboFlush ontwikkeld is. De geoptimaliseerde binnengeometrie leidt het spoelwater door het keramiek als een krachtige draaikolk.

Ontdek Geberit Acanto serie