GROHE PLASTICVRIJ IN 2021

Door GROHE
22 september 2020
author-image

GROHE lanceerde in 2019 het initiatief om plastic in productverpakkingen te vervangen door duurzamere alternatieven. Resultaat is dat GROHE momenteel zo’n 10 miljoen plastic productverpakkingen minder gebruikt. In 2021 moet dit verhoogd worden naar 35 miljoen plastic verpakkingen minder.

Volledig plasticvrij in 2021

De overgang naar plasticvrije verpakkingen is een proces waarbij alle GROHE-productlocaties zijn betrokken. Naast het identificeren van de meest gebruikte plastic verpakkingen moeten nieuwe duurzamere alternatieven worden onderzocht, getest en vervolgens geïmplementeerd worden. GROHE hoopt rond 2021 volledig plasticvrij te zijn.

GROHE Blue

Ook GROHE Blue draagt een steentje bij aan het verminderen van plastic. Het watersysteem van GROHE biedt plat, medium bruisend of bruisend water rechtstreeks uit de keukenkraan. Gefilterd én gekoeld. Met een GROHE Blue kan een gezin van vier personen gemiddeld tot 800 plastic flessen per jaar besparen.

Samenwerking met Pacific Garbage Screening

Het doel om plastic afval sterk te verminderen heeft ook te maken met de samenwerking tussen GROHE en architect Marcella Hansch, oprichter van Pacific Garbage Screening. Ze delen samen de visie om uiteindelijk schoon water in alle oceanen en rivieren te bereiken door het verminderen van plasticgebruik. Hansch ontwikkelt een waterplatform dat plastic afval in rivieren opvangt vóórdat het in de oceanen terechtkomt.

GROHE ondersteunt dit project niet alleen financieel, maar wil ook mensen bewust maken van het plasticprobleem en aansporen tot een duurzamere levensstijl. Naast het initiatief tegen plastic afval streeft GROHE een CO2-neutrale productie na.

Lees hier hoe GROHE dat aanpakt. >>

Bekijk alle producten van GROHE