GROHE GOES ZERO

Door GROHE
17 september 2020
author-image

GROHE goes ZERO. Oftewel: GROHE heeft een CO2-neutrale productie bereikt. Daarnaast helpen ze ook consumenten om hun persoonlijke CO2-voetafdruk in het dagelijks leven te verkleinen.

GROHE is een toonaangevende fabrikant van complete badkameroplossingen en keukengranen. Nu GROHE een CO2-neutrale productie heeft gerealiseerd is een belangrijke mijlpaal bereikt. De volgende stap voor GROHE is om eind 2021 alle verkoopkantoren wereldwijd klimaatneutraal te maken.

Hoe krijg je een CO2-vrije productie voor elkaar?

Om CO2-vrije productie te bereiken gebruikt GROHE sinds juli 2019 groene stroom in de Duitse logistieke centra en op alle vijf de LIXIL EMENA-productielocaties (die uitsluitend produceren voor GROHE).

Daarnaast investeert het merk in zonnetechnologie, warmtekrachtkoppelingscentrales en innovatieve productieprocessen zoals het 3D printen van metalen zodat veel grondstoffen bespaard blijven. Ook het moderne testlab in Hemer en een verhoogde recycling van materialen dragen bij aan de vermindering van de CO2-voetafdruk van GROHE.

Als gevolg hiervan is de uitstoot van GROHE met zo’n 40 procent verminderd sinds de invoering van het duurzaamheidsprogramma in 2014. Als gevolg hiervan zijn de oorspronkelijke geplande doelen aanzienlijk sneller behaald en zelfs verbeterd.

Een duwtje in de rug bij de consument

Naast de eigen duurzame aanpak, zorgt GROHE ook voor bewustwording bij de consument. Zo gebruikt GROHE intelligente technologieën om consumenten te helpen hun persoonlijke CO2-voetafdruk te minimaliseren. Hoe?

1. Energiebesparing begint bij de wastafel

Bewust geselecteerde producten in de badkamer besparen niet alleen energie, maar zijn ook goed voor de portemonnee. Technologieën zoals GROHE SilkMove ES laten alleen koud water uit de kraan stromen wanneer deze halverwege de hendel worden geplaatst. Onnodig warmwaterverbruik wordt hiermee voorkomen en bespaart voor een vierpersoonshuishouden ongeveer 279 kg CO2 en ongeveer 31.412 liter water per jaar.

2. Duurzamer douchen

Douchethermostaten uitgerust met GROHE TurboStat technologie zorgen voor een duurzamere douche. Ze leveren namelijk de gewenste douchetemperatuur binnen een fractie van een seconde en houden deze constant voor de duur van de douche.

3. Gefilterd drinkwater rechtstreeks uit de keukenkraan

Consumenten die graag bronwater drinken kunnen kiezen voor watersystemen zoals GROHE Blue Home, een keukenkraan die hen voorziet van gefilterd en gekoeld water in plat, medium of bruisend. Een gezin van vier personen kan zo tot 800 plasticflessen per jaar besparen en hun CO2-uitstoot met maximaal 61 procent verminderen.

Bekijk alle producten van GROHE