WIELAND VLAKKABELSYSTEEM, OUD CONCEPT IN EEN NIEUWE TOEPASSING

Door Wieland
14 mei 2023
Wieland

De behoefte aan laadplekken voor elektrische auto's is een nieuwe ontwikkeling in de markt. Om de voeding van de laadunit te verzorgen blijkt de vernieuwde podis® 5G16 vlakkabel de ideale oplossing.

De behoefte aan laadplekken groeit

Door de groeiende behoefte aan laadplekken hebben installateurs het druk met aansluiten van laadunits. Zeker een klus voor de specialist. We hebben het niet over het plaatsen van een wandcontactdoos.

Het installeren van een laadunit vraagt enig denkwerk. Welke invloed heeft dit op de elektrische installatie waarop hij wordt aangesloten? Één laadunit is te overzien maar wat moet er gebeuren als er meerdere laadunits moeten worden aangesloten? Dit is met name de vraag bij parkeergelegenheden waar meerdere elektrische auto's tegelijk moeten worden opgeladen. Het plaatsen van losse laadpalen wordt veel toegepast, maar wanneer het mogelijk is om laadunits aan een wand te hangen scheelt het veel kosten. Fundatie, palen en grondkabels zijn dan niet nodig. Met name in publieke garages bij een bioscoop of winkelcentra bij restaurants of fabrieken, maar ook in de parkeergarage van woontorens is er een grote behoefte aan laadunits. Elke laadunit heeft natuurlijk een voeding nodig en dat kan nog aardig oplopen.

Podis® 5G16 vlakkabel

Podis® 5G16 vlakkabel zwart groen

Wieland biedt de ideale oplossing voor het voeden van vrijwel elke laadunit door het slim toepassen van de vertrouwde, maar vernieuwde podis® 5G16 vlakkabel. Vlakkabelsystemen voor gebouwen worden gekenmerkt door hun flexibiliteit en de lage complexiteit van de bekabeling, evenals de grote tijdsbesparing bij de installatie.

De basis installatie is betaalbaar omdat er alleen maar een vlakkabel wordt geïnstalleerd. Hiervoor is geen kabelkanaal nodig. De vlakkabel kan gewoon tegen de wand of het plafond worden gemonteerd met de beschikbare montagebeugels. Op de plaatsen waar dat nodig is wordt een laadunit geplaatst en met de speciaal ontworpen aansluitmodule met piercing techniek wordt deze op de vlakkabel aangesloten. En dat alles met een IP65 bescherming en uiteraard CE- en cULus gecertificeerd.

Eenvoudig uit te breiden

Vergelijking laden met Podis® 5G16 vlakkabel rood grijs

Als er op een later moment een uitbreiding nodig is kan dat eenvoudig worden gerealiseerd. Op de gewenste plaats wordt de laadunit opgehangen en met de aansluitunit kan door de piercing techniek op elke willekeurige plaats een aftakking van de vlakkabel worden gecreëerd. De laadunit hoeft alleen maar digitaal te worden gekoppeld aan de andere stations en hij werkt.

Voordelen

  • Voeding voor vrijwel elk laadstation
  • Gebruiksvriendelijk
  • Snelle en eenvoudige projectplanning
  • 66% sneller aanleggen
  • 88% sneller uitbreiden
  • 66% minder materiaalgebruik
  • 30% minder installatiekosten

Meer weten? Kijk op www.isolectra.nl of neem contact met ons op via [email protected] of via +31 10 285 54 44

Ontdek Wieland Voedingskabel