WERELDPRIMEUR: OPPLE SMART LIGHTING GEKOPPELD AAN SIEMENS-GEBOUWAUTOMATISERING VOOR OPTIMALE VERLICHTING

Door Technische Unie
1 maart 2022
Technische Unie

In het recent geopende Inspiratiecentrum Smart Building van Technische Unie is een primeur gerealiseerd. Voor het eerst zijn OPPLE, Siemens en Technische Unie erin geslaagd de energie- en processystemen van Siemens te verbinden aan het Smart Lighting-systeem van OPPLE. Het is wereldwijd voor het eerst dat deze systemen samenwerken. 

Samenwerking

Open protocollen vormen de ruggengraat van Smart Building-innovatie. Idealiter kan een klant sensoren en actoren van verschillende merken verbinden om daar data uit te halen en via slimme toepassingen het comfort, de veiligheid en de duurzaamheid in een gebouw te verhogen. In de praktijk blijkt het soms nog lastig om systeem A op systeem B aan te sluiten. Technische Unie streeft ernaar samenwerkingen tussen leveranciers tot stand te brengen en eventuele knelpunten op te lossen, om zo Smart Building op een volgend niveau te brengen. De nu gerealiseerde samenwerking tussen OPPLE en Siemens smaakt naar méér. Het Inspiratiecentrum Smart Building in Utrecht biedt de tijd en de ruimte die in concrete Smart Building-projecten misschien niet direct voorhanden is.

In dit geval zijn internationale experts van OPPLE en Siemens samen om tafel gegaan om de samenwerking tot stand te brengen en de systemen op elkaar aan te sluiten. Dit is uiteindelijk gelukt via BACnet / KNX / Modbus. 

De opstelling waarbij OPPLE Smart en Siemens gebouwautomatisering samenwerken, is in het Inspiratiecentrum Smart Building te vinden bij het thema scholen.

Over OPPLE Smart Lighting

OPPLE is één van de top-5 toonaangevende lichtbedrijven in de wereld, met meer dan 25 jaar ervaring en actief in meer dan 70 landen. OPPLE levert innovatieve en kostenefficiënte producten tegen een aantrekkelijke prijs met een betrouwbare service.

OPPLE biedt, naast het standaard portfolio, een Smart Lighting concept dat werkt op basis van Bluetooth Low Energy Mesh.

De OPPLE Smart Connectbox biedt de mogelijkheid om het OPPLE Smart Lighting systeem te koppelen aan het Gebouw Beheer Systeem. Via Modbus is dit perfect mogelijk: de Smart Connect Box kan worden aangesloten aan het bestaande GBS, waarna het GBS de volledige controle heeft over de verlichtingsinstallatie.

Over Siemens Building Products

Siemens Building Products is een toonaangevende producent van producten en systemen die bijdragen aan een energie-efficiënte, comfortabele en veilige woon- en werkomgeving. Siemens staat voor hoge kwaliteit, lange levensduur en gebruiksgemak van haar producten en systemen. Uw project, ons product!

Van regelkleppen en aandrijvingen tot energiemeters, opnemers en ruimtethermostaten: al onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Met ons portfolio heeft u alle producten die u nodig heeft binnen handbereik. U profiteert van consistente installatieprocessen en eenvoudige techniek. Bovendien krijgt u ondersteuning via online tools en apps die zijn ontworpen om uw werk zo eenvoudig mogelijk te maken. Communicatiestandaarden zoals KNX, BACnet en Modbus verbeteren compatibiliteit en maken naadloze integratie in gebouwautomatisering- en besturingssystemen mogelijk. Zo kunt u zich richten op het creëren van 'perfect places' voor uw klanten.

Inspiratiecentrum Smart Building

Wilt u deze wereldwijde primeur in de praktijk bekijken? Bezoek het Inspiratiecentrum Smart Building in Utrecht.