VEILIGHEID IS VEILIG WERKEN EN VEILIG WERKEN IS VEILIGHEID

Door TYROLIT
24 juni 2022
author-image

TYROLIT heeft met innovatieve tools een belangrijke bijdrage geleverd aan de technologische ontwikkeling in veel industrieën. TYROLIT biedt op maat gesneden snij- en slijpoplossingen voor verschillende toepassingen, evenals een uitgebreid assortiment standaardgereedschappen voor klanten over de hele wereld.

Bij TYROLIT gaan consistent hoge kwaliteitsniveaus samen met een strikte benadering van kwaliteitsborging en verbeterde veiligheidsnormen. ´Veiligheid voor de gebruiker én veiligheid voor mensen in de buurt.´ 

Veelal is de veiligheid een vergeten onderwerp van de gebruiker van slijpgereedschap. Een aantal voorbeelden: het belang van het werken met  een beschermkap op de haakse slijper wordt flink onderschat, de “must” om met twee handen te werken en het gebruik van veilige producten.

De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid bij het doorslijpen/slijpen bij gebruik van de slijpmachine. 

Fabrikanten implementeren de veiligheidsmaatregelen in lijn met de regelgeving met betrekking tot het slijpmachines en de slijpschijven. TYROLIT ontwikkeld producten met een constant hoog kwaliteitsniveau dat past bij een strikte benadering van kwaliteitsborging en verbeterde veiligheidsnormen: 

´Veiligheid voor de gebruiker én veiligheid voor mensen in de buurt.´

TYROLIT "Deep Cut Protection" (DCP*) en "Cut and Grind" (C&G) beschermen zowel de gebruiker als de mensen die in de buurt van het werkgebied staan. De reden is simpel: wanneer een normale schijf niet wordt gebruikt zoals bedoeld en barst, schieten er stukken weg met een snelheid van meer dan 280 km/u. 

TYROLITH slijpschijf

PREMIUM*** DCP* De veiligste doorslijpschijf ter wereld!

Voordelen: Een asgat uitgerust met DCP* voorkomt uitbreken. De superdunne doorslijpschijf van maar 1,2 mm dik met metalen DEEP CUT PROTECTION beschermingsring geeft de gebruiker maximale insteekdieptes in het werkstuk. Door nieuw ontwikkelde technologie en het gebruik van nieuwe materialen wordt het risico van het breken van de schijf en het uitbreken rond het asgat effectief voorkomen. De nieuwe 2in1 – DEEP CUT PROTECTION van TYROLIT is een grote stap in de richting van toepassingsveiligheid. De doorslijpschijf is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en levert economische efficiëntie door zijn grotere duurzaamheid. 

PREMIUM*** C&G Veilig doorslijpen en afbramen met één schijf!

Voordelen: CUT & GRIND maakt het mogelijk om toepassingen zoals slijpen, ontbramen en vormgeven, maar ook snijden en insteken met slechts één schijf uit te voeren. Veel gebruikers hebben slechts één haakse slijper op hun werkplek of in hun montagewagen. Soms willen ze liever niet van schijf wisselen omdat dit tijdrovend is. 

TYROLIT heeft deze technologie verfijnd. De schijf heeft een dunnere dikte van 2,0 mm en biedt extra veiligheid voor de gebruiker met de nieuwe metalen DEEP CUT PROTECTION beschermingsring. Het risico van het breken van de schijf en het uitbreken rond het asgat word hiermee effectief voorkomen. 

DCP*- en C&G-toepassingen: voor het bewerken van platen, profielen, buizen, staven en massief materiaal.