SKINTOP® MULTI-M: INNOVATIEVE MULTIKABEL-DOORVOERSYSTEMEN

Door LAPP
1 juli 2022
author-image

LAPP heeft een lange traditie op het gebied van kabeldoorvoersystemen. Van de standaard polyamide SKINTOP® wartel en de hoogwaardige RVS uitvoeringen tot doorvoersystemen voor meerdere kabels.

LAPP skintop

Innovatie door LAPP

In die laatste uitvoering zette LAPP de eerste stappen meer dan een decennium geleden. De SKINTOP® CUBE is een rechthoekige uitvoering bestaande uit een frame met variabele inzetstukken, ideaal voor geconfectioneerde kabels. Later kwam de SKINTOP® CUBE (MULTI) waarbij we het gelmembraan introduceerden voor een eenvoudige maar perfecte doorvoer: afdichting en trekontlasting op industrieel niveau.

Nu is er ook de SKINTOP® MULTI-M dat na een intensief traject van brainstormen, ontwerpen en testen is gelanceerd. Het SKINTOP® MULTI-M multi-kabeldoorvoersysteem met metrische schroefdraad is momenteel het meest innovatieve kabeldoorvoersysteem dat wereldwijd op de markt verkrijgbaar is. Het is het antwoord op de eisen van de markt voor meer digitalisering en miniaturisering: steeds meer kabels met een kleine diameter moeten in krappe ruimtes worden doorgevoerd. Het aantal kabels per oppervlakte-eenheid dat met dit systeem bereikt wordt is vele malen hoger dan met individuele kabeldoorvoer. Afhankelijk van de grootte kunnen tot 30 leidingen (draad, kabels, slangen) in een ruimtebesparende behuizing worden doorgevoerd.

Geltechnologie

De innovatie is gebaseerd op de speciale geltechnologie, die al wordt toegepast in de rechthoekige SKINTOP® MULTI. De kabels worden gewoon door de elastische gel-insert geduwd en worden stevig op hun plaats gehouden door de hechting van de gel op de kabelmantel. De minimale IP klasse is IP66 (water- en stofdicht), dus geschikt in de meeste industriële toepassingen. Door de gepatenteerde trechtergeometrie kan het klembereik met maximaal 4 mm vergroot worden. Een ander voordeel is de compacte bouwwijze van de SKINTOP® MULTI-M, die een ruimtebesparende kabelconfiguratie mogelijk maakt. De functionele schroefdraad is metrisch (DIN EN 62444). Ongebruikte doorvoerpunten blijven permanent afgedicht. Door de UL-certificering is deze ook geschikt voor de Noord-Amerikaanse markt.

De SKINTOP® MULTI-M bestaat uit een polycarbonaat omhulsel met een gelinzetstuk als afdichtingscomponent. Het is de perfecte combinatie van een hoge pakkingsdichtheid en maximale afdichting.

Technische eigenschappen

Beschermingsklasse:
·       IP66, IP67 en IP68 (0,1bar / 60min.) volgens EN 60529
·       Type Rating 1,5 (Indoor) overeenkomstig UL50 E

Trekontlasting:
·       Overeenkomstig EN 62444

Temperatuurbereik:
·       -20°C tot +100°C (UL: +50°C) met O-ring
·       -30°C up to +100°C (UL: +50°C) zonder O-ring

Materiaaleigenschappen:
·       zelfdovend V-2 volgens UL 94
·       Olie-, UV- en ozonbestendig
·       Kleur: Zwart

Ontdek innovatieve multikabel-doorvoersystemen van LAPP

meer over...