SINAMICS S210 VAN SIEMENS WEER LEVERBAAR

Door Siemens
13 februari 2023
Siemens

Wij zijn verheugd te melden dat het multifunctionele SINAMICS S210 servosysteem van Siemens vanaf heden weer leverbaar is.

Wanneer het gaat om positioneertaken zoals bijvoorbeeld bij verpakkingsmachines, pick-and-place, materiaalbewerking en pelletiseren is een hoog dynamisch, krachtig en nauwkeurig aandrijfsysteem vereist. De eenvoudige engineering en standaard drive-motorcombinaties van het SINAMICS S210 servosysteem maken het u gemakkelijk.

Slim ontwerp, lage kosten

De S210 servoregelaars maken gebruik van de engineering en rekenkracht uit de SIMATIC S7-1500 PLC’s. Snelle en betrouwbare Profinet IRT communicatie zorgt ervoor dat de motion taken volledig geïntegreerd kunnen worden in de automatisering. Engineering en inbedrijfstellen van de aandrijflijn kan eenvoudig via Startdrive in TIA Portal geschieden of via de geïntegreerde webserver. 
Dankzij de krachtige combinatie tussen PLC en regelaar kunnen maximale functionaliteit en prestaties tegen de laagste kosten worden gerealiseerd. 

Van 0.1 tot 7kW

Het SINAMICS S210 servosysteem is leverbaar in een enkelfase uitvoering (0.1 - 0.75kW) en een driefase uitvoering (0.4 - 7kW). Voor elke variant zijn bijpassende servomotoren - in diverse uitvoeringen - leverbaar uit de SIMOTICS S-1FK2 reeks. De motor en regelaar kunnen eenvoudig worden gekoppeld met één standaard kabel waarin zowel de energietoevoer als het encoder en remsignaal zijn gecombineerd. Met de one-button tuning functie kunnen de motor en regelaar automatisch worden afgesteld op basis van de toepassing. 

Klik hieronder voor de geïntegreerde drive configurator. In deze configurator kan de Sinamics S210 worden geconfigureerd op basis van toepassing:

Siemens blauw onderdelen
Siemens ontwerp techniek

Geïntegreerde veiligheidfuncties (fail safe)

Om te kunnen voldoen aan de hoogste eisen voor machineveiligheid zijn een aantal veel voorkomende veiligheidsfuncties standaard in de regelaar aanwezig. Onder andere Safe Torque Off (STO) Safe Stop 1 (SS1) en Safe Brake Control (SBC) kunnen op SIL3, PLe veiligheidsniveau worden gerealiseerd zonder extra componenten. Alle veiligheidsfuncties kunnen worden geactiveerd via Profisafe en de STO veiligheidsfunctie is ook te activeren via een hardware input op de regelaar.

Hoge efficiëntie

Voor maximale energie-efficiëntie kan bij de driefase regelaars de DC bus worden gekoppeld. Dankzij deze koppeling kan energie worden uitgewisseld tussen de regelaars, bijvoorbeeld wanneer een remmende en versnellende beweging tegelijk plaatsvinden. Dit beperkt de totale vermogensafname en onnodig energie- en warmteverlies in de geïntegreerde remweerstand.

Motoren met aangebouwde reductor

Om het nog eenvoudiger te maken voor de gebruiker kunnen de eerder genoemde SIMOTICS S-1FK2 servomotoren ook met aangebouwde (planetaire) tandwielkast worden geleverd. De motoren kunnen kant-en-klaar worden geleverd in breed scala aan vermogens- en overbrengverhoudingen. Zo kunnen nog hogere cyclussnelheden worden bereikt of kunnen zware lasten met een hoog traagheidsmoment nauwkeurig worden verplaatst. Daarnaast is er ook een motorversie beschikbaar met een roestvaststalen behuizing en de hoogste beschermingsgraad (IP67/IP69), deze is specifiek ontworpen voor gebruik in de farmaceutische en voedingsindustrie. Het brede aanbod aan servomotoren maakt het SINAMICS S210 servosysteem geschikt voor een groot aantal toepassingen. 

Ontdek SINAMICS S210 servosysteem van Siemens