SCHNEIDER ELECTRIC DUURZAAM BOUWEN MET GERECYCLED SCHAKELMATERIAAL

Door Schneider Electric
7 september 2022
author-image

Duurzaam bouwen is een must tegenwoordig. Vraagt de klant er niet om, dan is er wel regelgeving omtrent duurzaamheid. Maar niet alleen zonnepanelen, warmtepompen en isolatie zorgen voor een duurzaam gebouw. Kies ook voor duurzaam geproduceerde producten zoals schakelmateriaal voor de design puntjes op de i.

Met Merten Ocean Plastic verdwijnt er jaarlijks tonnen visnetten uit de oceaan

Achtergelaten of verloren visuitrusting vormt ongeveer 10% van het plastic afval in onze oceanen. Naar schatting kan met alle rondzwervende visnetten en lijnen zo’n 500x de wereld rond. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. De nieuwe plastic modellen van Merten dragen bij aan het verminderen van tonnen visnetten die jaarlijks in de oceaan achterblijven en zijn de eerste stap in het verduurzamen van dit productassortiment.

Schneider stopcontact recycle

Waarom hebben wij gekozen voor het recyclen van visnetten?

Het materiaal waarvan schakelmateriaal gemaakt wordt heeft een hoge kwaliteit kunststof nodig. Niet al het plastic dat uit de oceaan wordt gehaald is het kunststof dat wij kunnen gebruiken. Visnetten hebben het juiste kwaliteit en kunnen na een leven in de zee, goed worden verwerkt en een nieuw leven gaan leiden als bijvoorbeeld wandcontactdoos of lichtschakelaar.

Merten Ocean Plastic

Innovatief, duurzaam en gevoel voor design

Het Merten-assortiment van Schneider Electric, bekend om zijn tijdloze moderne ontwerp, omvat nieuwe modellen gemaakt van polyamide visnetten die zijn verzameld in de Indische Oceaan. Klanten kunnen nu bijdragen aan het verminderen van oceaanvervuiling door te kiezen voor duurzame producten - inclusief schakelaars, stopcontacten en frames - zonder concessies te doen aan design en functionaliteit.
Kortom, kies voor Schneider Electric, kies voor de meest duurzame leverancier van dit moment.