RITTAL RILINE RAILSYSTEMEN VOOR INDIVIDUELE SCHAKEL- EN BESTURINGSINSTALLATIES

Door Rittal
8 november 2022
author-image

Complete oplossingen voor energieverdeling tot 1600A voor AC- of DC-toepassingen kunnen de individueel samen te stellen Riline railsystemen naadloos ingezet worden. Ruimtebesparend door het overbouwen van de railsteunen en als vanzelfsprekend volgens de relevante productnormen.

Omvangrijk systeempakket

Rittal biedt een omvangrijk systeempakket met componenten voor individuele klantoplossingen. Onafhankelijk van waar ter wereld er railsystemen worden ingezet – door omvangrijke tests, typegoedkeuring en de hoge toelatingsstatus zijn Rittal railsystemen geschikt voor vele verschillende toepassingen. Eenvoudige engineering, snelle montage en de optimale bescherming tegen aanraking zijn vanzelfsprekende criteria bij alle Rittal railsysteemoplossingen. Hierbij vormen de railsteunen railsystemen in combinatie met de aansluittechniek, apparatenadapters en zekeringscomponenten compacte eenheden, die aan uw wensen voldoen.

Rittal Riline Railsystemen

Afstemmen op individuele eisen

Voor de op de individuele eisen af te stemmen railsystemen kunnen de systemen Mini-PLS en RiLine systemen toegepast worden. Dit is mogelijk omdat Rittal in het kader van een systeem-typegoedkeuring de volgende tests bij de Rittal railsystemen alsmede de bijbehorende Rittal RiLine opbouwcomponenten heeft uitgevoerd:

  • Bewijs van isolatie-eigenschappen (Testexemplaar: Representatieve systeemopbouw. Test met stootspanning 1,2/50 μs, 9,8 kV)
  • Bewijs van lucht- en kruipwegen (Testexemplaar: Representatieve systeemopbouw)
  • Bewijs van kortsluitvastheid (Zie de kortsluitvastheidsgrafieken op de website)

Afhankelijk van het vermogen kunnen railsystemen met 40 mm of 60 mm toegepast worden. De afstand tussen de railsteunen is afhankelijk van de stootkortsluitstroom (Ip) en kan uit de kortsluitvastheidsgrafieken afgeleid worden.
Per type railsysteem gelden specifieke gegevens zoals bijvoorbeeld voor het railsysteem met 60 mm railhartafstand. Dit is geschikt voor meerdere afmetingen railkoper t.w. 15 x 5 – 30 x 10 mm. De verdere parameters van de uitgevoerde testen staan in deze kortsluitvastheidsgrafieken.

Rittal Riline Railsystemen

3- en 4-polige railsystemen

Zowel 3- als 4-polige railsystemen voor AC-of DC toepassingen zijn beschikbaar. De railsteunen en de toe te passen aansluit- en zekeringscomponenten voldoen aan de relevante productnormen.
De kortsluitvastheid van RiLine werd uitgebreid getest. Het beoordelen van de kortsluitvastheid conform criteria volgens UL 508 vindt hierbij plaats met behulp van de effectieve waarde van de kortsluitstroom (Irms), die tenminste gedurende 3 perioden (60 ms) aanwezig dient te zijn. In het kader van de test werd de testinstallatie op de betreffende effectieve waarde (Irms) ingesteld.

Stroomverdeling in de kleinste ruimtes

Het board met de geïntegreerde printbanen waarbij alle componenten eenvoudig en zonder gereedschap door opsteken worden bevestigd. Met het bevestigen van de componenten wordt gelijktijdig een veilige elektrische verbinding met het rondom tegen aanraking beveiligde board tot stand gebracht. Het contactraster van het RiLine Compact-systeem maakt een willekeurige positionering van de componenten mogelijk. Met de adapters van het RiLine Compact-systeem is een snelle aansluiting van leidingen en apparaten te realiseren. Door de schroefloze aansluittechniek van de aansluitadapter zijn de aders snel aan te sluiten, de contactplaats zelf is volledig onderhoudsvrij. De apparatenadapters voldoen met hun voor-geconfectioneerde aansluitdraden aan de specifieke eisen van IEC 61439 en UL.