RITTAL MEEST ENERGIEZUINIGE KOELAGGREGAAT VOOR BESTURINGSKASTEN

Door Rittal
9 november 2022
author-image

In 2016 introduceerden wij het meest energiezuinige koelaggregaat voor besturingskasten ooit: de Rittal Blue e+. Nu laten we u kennis maken met het nieuwste lid van de familie: het compacte Blue e+ S koelaggregaat met een kleiner vermogen.

Compacte variant

Blue E+ S koelunits zijn verkrijgbaar in drie vermogensklassen: 300, 500 en 1000 W. Later volgt ook een 750 W variant. Voorheen waren er al koelaggregaten van dit formaat in ons assortiment, maar die koelen op traditionele wijze. Met de Blue e+ S hebben we een serie ontwikkeld die veel energiezuiniger is, dankzij koeling met toerentalregeling en heat pipe-technologie.

75% energiebesparing

Koelaggregaten met de beproefde Blue e+ technologie zijn ’s werelds meest energiezuinige koelaggregaten. Dit komt door de toerengeregelde compressor en ventilatoren én de gepatenteerde heat pipe-technologie: een passieve manier om warmte af te voeren zonder extra energieverbruik. Gemiddeld zorgen de Blue e+ S koelunits daarmee voor een energiebesparing van 75%. Niet onbelangrijk in een tijd waarin de energieprijzen blijven stijgen en waarin CO2-reductie maatschappelijk wenselijk is. De investering in de Blue e+ S is dan ook snel terugverdiend.

Plug & Play

Een tweede verschil met de traditionele koelaggregaten, is het feit dat de Blue e+ S koelunits multi-toepasbaar zijn dankzij de unieke ondersteuning van meerdere spanningen. De koelunit herkent zélf de spanning en zet deze om naar de spanning die hij intern nodig heeft. Dat is een groot verschil met de traditionele variant waarbij je zelf moet kiezen tussen een 115 of 230 Volt uitvoering. Met de Blue e+ S brengen we die opties terug naar één. Bovendien hebben de Blue e+ S koelunits de mogelijkheid voor het aansluiten van een I.o.T.-module. Zo creëert u een netwerk van meerdere koelaggregaten om die vervolgens op afstand te kunnen monitoren. De kasttemperatuur, het koelvermogen, het energieverbruik en eventuele waarschuwingen zijn daarmee op ieder moment inzichtelijk.

Rittal industrie

Gloednieuw design

Blue e+ S koelunits hebben een zeer moderne uitstraling dankzij de verticale louvers (lamellen). Voor bediening van het systeem is er een ‘home button’ en twee ‘up & down’ buttons. Het full color touch display van ‘grote broer’ Blue e+ is vanuit functioneel oogpunt bewust niet doorgevoerd. Het aanpassen van instellingen is ook via de handige Rittal Scan & Service app mogelijk die voor de Blue e+ S koelaggregaten voor zowel Android als Apple beschikbaar is.