NEXANS RECYCLING SERVICE VOOR VERANTWOORDE RECYCLING VAN KABELAFVAL

Door Nexans
13 juli 2021
Nexans

Technische Unie selecteert Nexans Recycling Service voor een verantwoorde recycling van haar kabelafval. 

Technische Unie levert kabels op maat aan haar klanten, zodat er op de projecten geen haspels met ongebruikte lengtes kabel overblijven. Echter, op maat leveren betekent dat er bij de Technische Unie restlengtes kabel overblijven. Deze stukken onder de 10 meter zijn onverkoopbaar.

Kabelafval ontstaat ook door beschadigingen, onverkoopbare geretourneerde kabels en kabels die niet meer verkocht worden doordat ze niet meer aan regelgeving of het Bouwbesluit voldoen. Op 1 juli 2020 heeft de overheid de minimale brandklassen voor kabels vastgelegd in het Bouwbesluit. Daarmee zijn kabels met een CPR-rookklasse s3 in nagenoeg alle binnen toepassingen niet meer toegelaten en daarmee onverkoopbaar gebleken.

Nexans is niet alleen kabelexpert, maar ook al zo’n 40 jaar recycling-expert. Nexans Recycling Service recyclet niet alleen kabelafval dat ontstaat in haar productielocaties, maar ook voor haar distributiepartners.

Omdat de Technische Unie volgens de wetgeving verantwoordelijk blijft voor het kabelafval tot zij kan aantonen dat het gerecycled of volledig vernietigd werd, is volledige transparantie en traceerbaarheid essentieel.

Met de keuze voor Nexans Recycling Service is Technische Unie verzekerd van een volledig transparant en traceerbaar recyclingproces voor een groot deel van het kabelafval van de diverse merken. Op deze manier draagt Technische Unie positief bij aan haar milieudoelstellingen en de circulaire economie in het algemeen. Kabelafval wordt op deze manier omgezet in gerecyclede grondstoffen voor een tweede leven.