HET NIEUWSTE REC ZONNEPANEEL MET HET HOOGSTE VERMOGEN VOOR RESIDENTIËLE INSTALLATIES MET G12 HJT-CELLEN

Door REC
10 maart 2023
REC

Met een vermogen tot 420 Wp op minder dan twee vierkante meter is de nieuwe REC Alpha Pure-R de ideale keuze op het gebied van vermogen, afmetingen en gewicht. REC’s recentste innovatie gebaseerd op de loodvrije en RoHS Compliant REC Alpha Pure Series en tevens winnaar van de prestigieuze Intersolar award 2022.

  

REC Alpha Pure & Pure-R installed on a roof

Innovatieve gapless design

Met een vermogen tot maar liefst 420 Wp in minder dan 2 m² is de REC Alpha Pure-R de ideale keuze op het gebied van vermogen, afmetingen en gewicht. De REC Alpha Pure-R is gebouwd op een loodvrij, RoHS-conforme basis met hoogwaardige heterojunctioncellen en soldeervrije verbindingen voor meer duurzaamheid. Het paneel wordt geleverd in een gapless design waardoor het paneel compact blijft en een fenomenale vermogensdichtheid van 223 W/m² bereikt.  
 
Het innovatieve gapless design zorgt voor nog betere prestaties onder gedeeltelijke schaduw, bv. van bomen of een schoorsteen. Met zijn volledig zwarte uiterlijk is de REC Alpha Pure-R een elegante oplossing voor woningdaken en klanten die alles willen doen wat ze kunnen voor het milieu.

G12-wafels en -cellen in een compact formaat

Met 210 x 210 mm zijn de G12 cellen groter, waardoor ze meer vermogen leveren. De meeste modules waarin deze cellen worden gebruikt zijn echter aanzienlijk groter, met als gevolg dat G12-zonnepanelen tot dusver voornamelijk werden toegepast in grote commerciële installaties. Met het nieuwe paneelontwerp van REC laat de Alpha Pure-R zien dat G12 ook goed kan werken voor residentiële installaties.

Innovaties voor maximale energie

De REC Alpha Pure-R wordt geleverd met een stroomsterkte van 9 ampère, waardoor hij compatibel is met diverse moderne MLPE-apparaten. Dit geeft installateurs meer mogelijkheden om systemen voor particulieren te ontwerpen die een maximaal vermogen leveren. Ook nieuw: de vierdelige junctionbox gaat nog een stap verder met REC's iconische Twin Design, waarbij het paneel in vier strings is verdeeld en de secties die in schaduwrijke omstandigheden worden uitgeschakeld, kleiner zijn. Daardoor kan het paneel nog meer energie opwekken als het gedeeltelijk in de schaduw ligt.

De ideale keuze

Het nieuwe paneel bouwt voort op het succes van de REC Alpha- en Alpha Pure-serie en beschikt over 80 half-cut HJT-cellen in een gapless design. Dit maakt een maximaal vermogensoppervlakte mogelijk en resulteert in een elegant, volledig zwart uiterlijk. De advanced celtechnologie verbetert de geleding en maakt solderen overbodig, wat bijdraagt tot het hoge rendement en duurzame prestaties. Bovendien zorgt de lage temperatuurcoëfficiënt ervoor dat het zonnepaneel zelfs op warmere dagen efficiënt blijft werken, waardoor huishoudens meer energie kunnen opwekken. Dit maakt het paneel ideaal voor warmere klimaten door zoveel mogelijk energie op te wekken op zonnige dagen. Dankzij het iconische 30 mm frame van REC met twee supportbars is het paneel robuust genoeg om zware belastingen te weerstaan - tot 7.000 Pascal sneeuwbelasting en tot 4.000 Pascal windbelasting.

Pro trust warranty
Lead-Free rohs compliant

Ontdek REC Alpha Pure-R Serie