OCS OPEN VLOERGOOTSYSTEEM TETRA LIMES

Door OCS
5 september 2022
OCS

OCS introduceert het nieuwe open vloergootsysteem OCS Tetra Limes. Uniek is dat de Limes helemaal naar wens van de klant wordt samengesteld. Elk project is maatwerk. Een nieuwe standaard.

OCS vloergrootsysteem

In Nederland ontworpen en gemaakt

Vloergootsysteem OCS Tetra® Limes wordt door OCS in Nederland ontworpen en gemaakt. De Limes is vernoemd naar de beroemde Romeinse grens. Met de Limes krijgen de grenzen van een gebouw power; denk aan wanden, gevels en glaspuien. De sendzimir goten met gepoedercoate blank stalen deksels bieden genoeg plaats aan verschillende kabels. De bijpassende vloerdoos met 4x 230V RA en 4x data-uitsparing wordt middels een GST18i3 connector aangesloten.

Maatwerk

Uniek aan het systeem is dat OCS de elementen op maat afstemt op elk project. Niet alleen de afmetingen, ook de kleur van het systeem is vrij te kiezen. Zo is de Tetra® Limes in dezelfde kleur als een kozijn opvallend onopvallend. Mocht dat nodig zijn, passen we ook met gemak de gootdeksels aan op een giet-, parket of tapijtvloer. We stellen de Tetra® Limes voor aan de hand van twee succesprojecten; het trainingscomplex 1908 van Feyenoord en het hoofdkantoor van Den Doorn Totaalinstallateurs.

OCS vloergrootsysteem

Trainingscomplex Feyenoord 1908

Bij het inmeten door OCS kwam naar voren dat de goten bij Feyenoord verschillende lengtes moesten krijgen. We maakten een overzichtelijk tekening met de benodigde vloergootonderdelen. Op wens van Feyenoord brachten we kleine uitsparingen aan op de kopse kant van de vloergoten. Met een speciale sleutel gaan de deksels gemakkelijk open. Tussen de goten bevinden zich slanke vloerdozen met 230V- en data-aansluitingen. Vanwege de gietvloer bij Feyenoord hebben de gootdeksels geen oplegrand. De vloerdoos heeft wel een oplegrand. De hele goot inclusief de vloerdozen is naar wens van de voetbalclub gepoedercoated in RAL8022 met 70% glansgraad in een fijn structuur.

Den Doorn Totaalinstallateurs

Den Doorn Totaalinstallateurs gaf ons alle belangrijke gegevens. Daarmee maakten wij een compleet ontwerp met de benodigdheden. Voor dit project waren 18 verschillende gootdeksels nodig. Gelukkig brachten we markeringen aan op de tekening en de onderdelen. Bij Den Doorn leverden we universele sendzimir goten van een meter. Dit was op locatie eenvoudiger te verwerken. De goten zijn aan elkaar bevestigd met beugels via de binnenkant. Vanwege de tapijtvloer hebben de gootdeksels een oplegrand, net zoals de vloerdoos. De blank stalen gootdeksels en de vloerdozen zijn gepoedercoated in zwart RAL9005 met 70% glansgraad in een fijn structuur. Een enthousiaste installateur, die bij Den Doorn op bezoek was, belde ons op om ook voor hem een Tetra® Limes samen te stellen.

Ook een eigen Limes? Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Ontdek OCS Tetra Limes