EEN ENERGIEZUINIG HUIS MET NIKO HOME CONTROL

Door Niko
1 maart 2023
Niko

Het is belangrijker dan ooit om de energie die je zonnepanelen te verbruiken terwijl ze die opwekken, zeker nu de energieprijs zo hoog is. Niko Home Control helpt je de zonne-energie die je zelf opwekt zo efficiënt mogelijk te verbruiken.

  

Niko Home Control Remote Control iPhone

Bespaar energie: monitor je verbruik en verhoog je zelfconsumptie

Inzicht krijgen in je verbruik is erg belangrijk om te kunnen besparen op energie. Met de huisautomatisering Niko Home Control kan je op verschillende manieren energie besparen en je verbruik slim beheren. Deze intuïtieve technologie doet wat het belooft. Complete controle over de functies in je woning, zoals verwarming, ventilatie, verlichting en rolluiken? Check. Je energieverbruik optimaliseren door te monitoren hoeveel elektriciteit je produceert en verbruikt? Check. Indien je zelf elektriciteit opwekt door middel van zonnepanelen, kan je je energieverbruik beter afstemmen op je productie. En bijvoorbeeld je huishoudapparaten laten werken wanneer de zon schijnt. Zo verhoog je je zelfconsumptie.

Wist je dat je zo’n 5 à 15% kan besparen door je energieverbruik nauwgezet op te volgen? Meten is weten! Volg je verbruik van elektriciteit, gas en water op via het scherm van je installatie of via de handige Niko Home app op je smartphone.

Slimme meldingen

De slimme meldingen van Niko Home Control laten je toe je elektriciteits- en gasverbruik tot in de puntjes op te volgen. Sluimerverbruik kan je voorkomen door de alles-uit-functie, een vooraf ingestelde routine die al je verwarming, toestellen en verlichting uitschakelt wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen of je woning verlaat.

Voorkom hoge pieken in je energieverbruik

Pieken in je energieverbruik vermijden en energiestromen slim sturen? Ook dat kan je met Niko Home Control. De peak mode laat je toe je verbruik beter te controleren en maakt je woning klaar voor de toekomst. Met het naderende capaciteitstarief, wordt een deel van de distributiekosten berekend op basis van de hoeveelheid elektriciteit die je afneemt van het net. 

Neusje van de zalm

Wil je alle functies in je woning bedienen van op één centrale plek? Vertrouw dan op de huisautomatisering van Niko, hét neusje van de zalm. Alle functies eenvoudig bedienen, je energieverbruik opvolgen, automatische sturing van verlichting, met één toets alle stopcontacten en lichten aan- en uitzetten, meer comfort, veiliger wonen dankzij toegangscontrole, en noem maar op.

Meer weten?

Met ruim 100 jaar ervaring, waarvan meer dan 25 jaar in huisautomatisering, is Niko een partner waarop je kan vertrouwen. Met Niko Home Control haal je dan ook echte Belgische expertise in huis.

Heb je interesse in de slimme oplossingen van Niko? Voor meer informatie kun je contact opnemen met je verkoopkantoor. 

Ontdek Niko Home Control