SNEL GATEN BOREN IN BETONNEN FUNDERINGEN EN – WANDEN MET MAKITA

Door Makita
16 februari 2023
Makita

M. Van Bergen Timmerbedrijf, Heerle: ‘Met de combihamer op accu heb je veel bewegingsvrijheid. Je hoeft geen rekening meer te houden met haspels en stopcontacten, dat scheelt tijd’.

Makita HR005G combihamer blauw

De HR005G  combihamer

De HR005G is de eerste combihamer met SDS MAX aansluiting op het XGT 40 V Max platform. Door gebruik van een XGT 40V Max accu is deze combihamer iets lichter dan de equivalent DHR400 die gebruik maakt van de 2x18 V LXT accu’s. Daarnaast zij er bij de HR005G veel minder trillingen waarneembaar dan bij de DHR400. Verder zijn de prestaties gelijk aan elkaar. De HR005G heeft een slagkracht van 8,0 joule en een maximale boorcapaciteit van 40 millimeter met een betonboor. Het ideale boorbereik van deze combihamer voor seriematig werk is tot 24 millimeter. Daarnaast is de HR005G geschikt voor het werken met freeskronen van 45 tot 55 millimeter en is de capaciteit voor kroonboren zelfs tot 105 mm.

Uitgerust met het Auto start Wireless System

De HR005G is daarnaast ook uitgerust met het Auto start Wireless System (AWS) om communicatie tussen de machine en stofzuiger draadloos via Bluetooth tot stand te brengen en zo stofvrij te kunnen werken. De HR005G is voorzien van een koolborstelloze motor waardoor de machine constanter is in toeren en daarmee efficiënter werkt in vergelijking met een combihamer met koolborstels. Daarnaast wordt door verminderde wrijving de motor minder snel warm, wat bijdraagt aan een langere levensduur. Doordat er geen energie verloren gaat in warmte, is de motor spaarzamer met de energie van de accu en zijn er meer bewerkingen mogelijk op 1 volle acculading.

Voorzien van Anti Vibratie Technologie

Ook is de HR005G voorzien van Anti Vibratie Technologie (AVT) die de trillingen aanzienlijk reduceert. De combinatie met de Soft No Load technologie die zorgt voor minder vibratie wanneer de machine geactiveerd is, maar niet voor een bewerking gebruikt wordt zorgt voor zeer lage trillingswaarden van de HR005G. Hierdoor kun je de hele dag veilig en gezond doorwerken met deze combihamer. Al deze technologieën en innovaties dragen eraan bij dat de HR005G een waardige opvolger is voor een gesnoerde variant, maar met meer flexibiliteit en mobiliteit tijdens het werken.

Ontdek Makita HR005G combihamer