LOODVRIJE KABELVERBINDINGEN VAN LAPP

Door LAPP
9 juni 2022
LAPP

Waarom een portfolio voor loodvrije kabelwartels? Wij zijn er zeker van - als je in de toekomst succesvol wilt zijn, is duurzaamheid het sleutelwoord. Dit geldt ook voor het gebruik van geschikte verbindingsoplossingen voor uw toepassingen.

Bij LAPP ontwikkelen we duurzame producten - en dat doen we voordat wet- of regelgeving ons daartoe verplicht. Ze zijn geen beperking, maar een integraal onderdeel van onze bedrijfsverantwoordelijkheid. Daarom lanceren we 's werelds eerste portfolio van loodvrije messing kabelwartels op de markt. 

SKINTOP® MS-M

De eerste keuze voor veelzijdige toepassingen in de machine- en installatiebouw, in de meet- en regeltechniek en voor hoge eisen aan de mechanische en chemische stabiliteit. Het biedt optimale trekontlasting, groot klembereik, UL-certificering en een hoge mate van bescherming.

SKINTOP® MS-SC-M

De EMC-wartel heeft een hooggeleidende, flexibele EMC-contactveer en heeft ook een laagohmig afschermingscontact voor de EMC-conforme aarding van de gevlochten afscherming.

SKINDICHT® SM-M

De passende tegenmoer voor SKINTOP® kabelwartels.
We zullen geleidelijk aan loodvrije alternatieven toevoegen aan andere productgroepen. Ook de bestaande varianten blijven voorlopig gewoon uit voorraad leverbaar.

Duurzaam materiaal met dezelfde kwaliteit

Het loodvrije productportfolio biedt een duurzaam en toekomstgericht productalternatief met dezelfde prestaties. Voor ons gaan duurzaamheid en kwaliteit immers hand in hand. De loodvrije messing kabelwartels bieden dezelfde betrouwbare LAPP-kwaliteit als de vorige versies. Dit geldt zowel voor de mechanische eigenschappen en de corrosiebestendigheid als voor de EMC-eigenschappen. Bovendien voldoen ze ook aan beschermingsgraad IP68, wat wordt bevestigd door talrijke tests in onze eigen laboratoria en in externe testinstituten.

Nieuwe RoHS-richtlijn

Loodvrije producten zijn ook al de juiste keuze voor gebruikers waarvan de productie is geïntegreerd in wereldwijde waardeketens. Dit komt omdat de nieuwe materiaalrichtlijnen in de Europese RoHS-richtlijn (Beperking van gevaarlijke stoffen) naar verwachting op 21 juli 2021 in werking zullen treden. Dit heeft ook gevolgen voor het gebruik van lood in koperlegeringen, dat bijvoorbeeld ook wordt gebruikt bij de vervaardiging van kabelwartels. Of er een verlenging of een overgangsperiode komt, is op dit moment onduidelijk. De REACH-verordening (Verordening inzake de registratie en beoordeling van en de autorisatie en beperkingen ten aanzien van chemische stoffen) bevat ook lood op de lijst van "zeer zorgwekkende stoffen" (SVHC), die in de toekomst verboden zouden kunnen worden. 
 
We hebben besloten om nu al aan morgen te denken en u te ondersteunen als een toekomstgerichte partner met duurzame verbindingsoplossingen. Hoewel RoHS en REACH afkomstig zijn uit Europa, hebben ze ook een grote invloed op internationale richtlijnen, die bijvoorbeeld in de VS (California List) of China (RoHS-richtlijn) gelden.

Ontdek LAPP Kabelverbindingen