LANCE FREE: HÉT ZZP-PLATFORM VOOR BOUW EN TECHNIEK

Door Technische Unie
23 februari 2022
author-image

Goede mensen zijn schaars, in de bouw, infra en installatie. Lance Free en Technische Unie werken daarom samen om zelfstandig werkende technici te koppelen aan installatiebedrijven. Dat gebeurt volledig digitaal, via een webapp. Start u via Lance Free een nieuwe opdracht? Dan krijgt u binnen 72 uur betaald. 

‘Vrije lansen’ inhuren

Oscar Meijerink, medeoprichter van Lance Free: “In vroeger tijden had je ridders die tegen betaling landerijen beschermden, de zogenaamde ridders met een vrije lans. Lance Free komt voort uit die gedachte. Goede mensen vinden in een krappe markt, is lastig. Dat is de reden dat steeds meer bedrijven in bouw, infra en installatie Lance Free gebruiken. Via ons komen opdrachtgevers rechtstreeks in contact met zzp’ers en omdat we een online dienstverlener zijn, kunnen we een scherp tarief rekenen.

Onze onboarding heeft een zachte en een harde kant. Eerst meldt de installateur zich aan met enkele gegevens en wordt de zoekopdracht uitgezet. Zodra er zzp’ers reageren, volgt de harde onboarding – ook die is volledig digitaal overigens. Daarbij worden extra gegevens gevraagd, zoals het KvK-nummer en kan contact worden gezocht met de ‘Lancers’. Nadat het tarief en andere voorwaarden overeen zijn gekomen, gaat ons urenschrijfportaal open. Uiteindelijk ontvangt de opdrachtgever wekelijks één verzamelfactuur over alle zzp’ers. In een dashboard is te volgen welke actuele opdrachten er open staan en hoeveel uren er worden geschreven.

Lance Free werkt landelijk en heeft zo een antwoord op de A4-problematiek, zoals wij het noemen. Installateurs in Amsterdam hebben daar hun netwerk, installateurs in Rotterdam juist weer in hun eigen regio. Wij verbinden die netwerken, op een moderne, efficiënte manier. Grote namen uit de installatiewereld maken inmiddels al gebruik van ons platform en dienstverlening.”

Digitale tool voor de moderne installateur

Marcel Greveling, regiodirecteur Technische Unie: “In gesprekken met klanten horen we steeds vaker dat schaarse technici dé beperkende factor zijn in de markt. Als Mogelijkmakers zoeken we naar kansen om onze klanten te helpen. Zo bieden we een breed pakket aan logistieke diensten, van nachtlevering in de servicebus van de monteur tot levering in een afsluitbare kast op bouwplaats. Op die manier kunnen specialistische medewerkers van onze klanten zich richten op hetgeen ze het best doen: het installeren zelf.

Via Lance Free krijgen onze klanten direct toegang tot een bestand van 8.000 zzp’ers in de techniek. Dat de dienstverlening volledig digitaal verloopt, vind ik een groot pluspunt. Het past ook binnen de digitale strategie van Technische Unie. De moderne installateur zoekt naar digitale tools om zijn werk te ondersteunen. Zo hebben we recent ook al een samenwerking met Griptool gelanceerd, een online tool voor projectmanagement. De smartphone wordt een steeds belangrijker stuk gereedschap voor onze klanten.”

LanceFree.app

Wilt u ook toegang krijgen tot hét zzp-platform in bouw en techniek? Kijk op LanceFree.app voor de mogelijkheden. Of neem contact op met Lance Free.