KWALITATIEVE VERLICHTING VAN SCHUCH IN DE MARITIEME SECTOR

Door Schuch
26 mei 2022
Schuch

Binnen de maritieme industrie worden er aan verlichting de hoogste eisen gesteld. Naast het feit dat de werking van de verlichting altijd gewaarborgd moet blijven onder de zwaarste omstandigheden speelt ook duurzaamheid een steeds belangrijkere rol.

Schuch verlichting voor de maritieme sector

Zoutrijke- en vochtige buitenomgevingen

Ondanks de ruwe omstandigheden binnen het toepassingsgebied, zoals het gebruik van zwaar materieel in veelal zoutrijke- en vochtige buitenomgevingen is het van belang dat de verlichting altijd goed is en goed blijft. De continuïteit van het bedrijfsproces en de veiligheid van de werknemers zijn hier van groot belang . Deze sector staat immers nooit stil.

Langere levensduur van het armatuur

De verschillende AUS uitvoeringen van bijvoorbeeld de nieuwe 161PX PROXIMA, de vervanger van de bekende 161/162 serie van Schuch en de nieuwe LUXANO 2 zijn speciaal geschikt voor buitentoepassingen dankzij hun UV bestendige kappen, siliconen afdichting, hoge slagvastheid, M20 wartels (IP65) en een membraanwartel die ervoor zorgt dat er geen condensvorming binnen het armatuur kan ontstaan. Al deze opties zorgen tevens voor een langere levensduur van het armatuur bij de ruwe omstandigheden van een buitenomgeving.

Stelt de omgeving nog hogere eisen aan het armatuur? Bijvoorbeeld omdat er op een (vissers) schip met hogedrukreiniging gewerkt wordt? De Schuch PRIMO XR is compleet gasdicht,  stof- en drukwaterdicht (IP68) en IPX9K (geschikt voor hogedruk-/stoomreiniging). Het armatuur is hiermee geschikt voor vele zware industriële toepassingen.

Industriële ledverlichting – andere warmteontwikkeling

Ledverlichting zorgt ten opzichte van conventionele verlichting mede door een geringere warmteontwikkeling voor een besparing op de energierekening.  Maar door deze geringere warmteontwikkeling zijn ledarmaturen ook gevoeliger voor atmosferische omstandigheden zoals vocht of gasvormige dampen. Binnendringen van een geringe hoeveelheid vocht door reinigen of ademen van het armatuur, werd voorheen door de hogere temperatuur weer tenietgedaan. Nu moet men, zeker in agressieve omgevingen zoals in de maritieme sector, zorgvuldiger omgaan met reinigen of er moet een hogere IP-waarde gekozen worden.

Explosieveilige omgevingen

Het kan zijn dat bepaalde zones binnen de sector worden aangemerkt als explosiegevaarlijk, bijvoorbeeld in de buurt van gasproductie of gasoverslag. Schuch is voorloper op het gebied van de ontwikkeling van explosieveilige armaturen en heeft oplossingen voor EX-zones 1/21 en 2/22. 

Grote stralers voor havens en scheepswerven

In buitengebieden in de maritieme sector zijn grote oppervlakken aan de orde van de dag. Hiervoor biedt Schuch speciale armaturen die ontwikkeld zijn voor grote vermogens en zeer goed bestand zijn tegen de inherente warmteontwikkeling. We denken dan bijvoorbeeld aan de AREALO armaturen, die tot drievoudige uitvoeringen uit te breiden zijn. Deze armaturen geven bovendien uniforme verlichting door de Multi-Layer-Technology.   

Slimme armaturen zijn essentieel voor energiebesparing

Vooral voor grote gebieden is een efficiënt lichtmanagementsysteem een ideale hulp voor energiebesparing, waarbij verlichting alleen brandt als het nodig is en daar waar het nodig is. Schuch loopt in de pas met de vele verschillende mogelijkheden zoals DALI/DALI II, LIMAS en LIMAS Air voor draadloze aansturing. Daarnaast heeft Schuch RFL armaturen, die alvast voorbereid zijn op lichtmanagement componenten.  

Lichtadvies is maatwerk

Gedegen lichtadvies is afhankelijk van vele factoren. Onze doelstelling is altijd om gezamenlijk tot een passende en betrouwbare oplossing te komen die, zelfs in de meest veeleisende en extreme omgevingen, jarenlang probleemloos meegaat.

Ontdek kwalitatieve verlichting van Schuch