KOSTENBESPAREND BOUWEN VAN TOEKOMSTBESTENDIGE VERDELERS

Door ABB
1 oktober 2022
ABB

In de digitale wereld worden oplossingen voor het upgraden van laagspanning-verdelers steeds belangrijker. Juist hiermee zijn bestaande vermogensschakelaars en automaten toekomstbestendig te maken. Maar hoe doe je dat als paneelbouwer zo kostenbesparend mogelijk?

abb ability

Met laagspanningsverdelers waarvan de leeftijd al snel oploopt tot 40 jaar, is oog voor de toekomst belangrijker dan ooit. Wie in staat is om laagspanningsverdelers toekomstbestendig te bouwen, levert ontegenzeggelijke meerwaarde. Meerwaarde die zich uitbetaalt in installaties die mee kunnen in de ontwikkeling van gebouwen en klaar zijn voor veranderingen in de markt. Die meerwaarde kan op een kostenbesparende manier worden bereikt door bij de bouw van de installaties te kiezen voor digitale componenten en alles-in-een componenten die upgrades en updates eenvoudig mogelijk maken.

Waarom upgraden?

Er kunnen verschillende redenen zijn om bestaande installaties te upgraden. Zo zorgt een upgrade ervoor dat een optimale werking, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de installatie langdurig zijn gegarandeerd. Tegelijkertijd kan dankzij de upgrade maximaal worden geprofiteerd van de voordelen van een verbeterde energie-efficiëntie en verminderde CO2-uitstoot. Daarnaast zorgt een up-to-date installatie voor verbeterde prestaties en veiligheid.

Kansen voor de paneelbouwer

De keuze voor digitale componenten en alles-in-een componenten biedt voor de paneelbouwer nieuwe kansen om zich te onderscheiden. Wie bijvoorbeeld kiest voor de vermogensautomaten Emax 2 of Emax XT voorzien van Ekip Touch, weet bij de bouw van het paneel dat deze later eenvoudig kan worden uitgebreid. Bovendien kan door het gebruik van deze alles-in-een componenten worden volstaan met een kleinere kast, minder losse componenten en minder bedradingsuren. Opgeteld bij het geringer aantal bedradingsfouten biedt dat voordelen waarmee niet alleen de paneelbouwer maar ook de eindgebruiker zijn voordeel doet.

abb ability schematisch

Eenvoudig uitbreiden

De Ekip Touch kan direct of in een later stadium eenvoudig worden uitgebreid met beveiligings- en/of meetfuncties zoals kWh-, spanning- en cos phi-meting. Via optionele communicatiemodules kan de informatie worden ingelezen door een bovenliggend systeem of gekoppeld aan het cloud-gebaseerde platform ABB Ability™ Energy and Asset Manager.

Tijd besparen

Met de ABB configuratietool e-Configure is het eenvoudig om ABB producten te vinden, te selecteren en te gebruiken. Door de integratie in EPLAN kan kostbare ontwerptijd bespaard worden. Gebruikers beschikken direct over de juiste, actuele informatie en complete specificaties. Via de Technische Unie plug-in kunnen de producten dan weer direct besteld worden.

Ontdek ABB Verdelers