JMV BEVESTIGINGSMAT

Door JMV
16 april 2021
author-image

De ontwikkelingen in de installatietechniek gaan razendsnel. Installaties worden complexer en slimmer. Bovendien wordt het optimaliseren van de installatie zelf, het energiegebruik en de functionaliteit steeds belangrijker. Vergeet daarbij de wetgeving en normeringen niet.  

NEN1010

Als we vanuit deze ontwikkelingen kijken naar het onderdeel elektrische aarding dan is het vooral van belang dat de installatie altijd conform de geldende norm (NEN1010) uitgevoerd te wordt.  Doorgaans weten installateurs heel goed dat veiligheid bij aarding van groot belang is. Wel wordt nog weleens over het hoofd gezien dat de uitbreiding van een installatie niet zondermeer niet zonder risico’s is. Als bij de huidige installatie niet gecontroleerd wordt of de aarding nog klopt, dan kan dit leiden tot onveilige situaties.

JMV aardingsmaterialen

Hemmink heeft met het merk JMV een groot assortiment aan aardingsmateriaal in het assortiment die voldoen aan de normen die in Nederland gelden. Aardingsmaterialen gebruikt u in verschillende situaties. Zo past u hoofdaardrail bijvoorbeeld in de meterkast toe. In de badkamer werkt u met potentiaalvereffening. Wat u ook doet, JMV biedt de benodigde materialen, zoals bevestigingsmatten, kleine en grote aardklemmen en gegalvaniseerde en koperen aardelektrodes. Voor grote installaties vindt u een scala aan klemmen en aardingsmaterialen, zoals aardrails.

Nieuw: bevestigingsmat Ø 3 mm

We lichten graag de JMV bevestigingsmat verder uit. Deze vernieuwde variant heeft een grotere draaddiameter dan de standaard aardmat (Ø 3mm i.p.v. Ø 2mm). Het voordeel is dat deze steviger is en minder snel buigt. Zo kunt u slim en snel de vloerverwarmingsleidingen (aardwarmte) bevestigen.

Er zijn twee varianten van deze bevestigingsmat beschikbaar waardoor u snel kunt aarden bij toepassing van PV-systemen en verwarming met aardwarmte.

·      Voor hoofdverwarming met een rastermaat van 100x100mm (art.nr. 6482787)
·      Voor bijverwarming met een rastermaat van 150x150mm (art.nr. 6482773) Voordelen op een rijtje
·      Ideaal voor het bevestigen van vloerverwarming
·      Stevig verzinkt staal (Ø 3mm)
·      Gebundeld per 10 stuks
·      Verkrijgbaar in twee rastermaten

Ontdek JMV bevestigingmatten