BESF & BESB: VENTILATOREN VOOR ENERGIEZUINIGE KEUKENAFZUIGING

Door Inatherm
2 mei 2023
Inatherm

Keukenafzuiging is een belangrijk onderdeel van het ventilatiesysteem in gebouwen omdat tijdens het koken verschillende verontreinigingen in de lucht terecht kunnen komen. Dit is slecht voor de gezondheid en de luchtkwaliteit van het gebouw.

inatherm centrifugaal ventilatoren

Duurzame en energiezuinige oplossingen

Inatherm is al jaren leverancier van een breed assortiment aan centrifugaal ventilatoren, onder andere geschikt voor keukenafzuiging. Met de BESB en BESF serie ventilatoren is er voor ieder project een energiezuinige en duurzame ventilatie-oplossing mogelijk.

BESF & BESB serie

De energiezuinige serie BESF en BESB ventilatoren zijn voorzien van een EC-motor en beschikbaar in capaciteiten van 100 tot 10.800 m³/h. Een groot voordeel van deze centrifugaal ventilatoren is dat de motor zich buiten de luchtstroom bevind waardoor de verontreinigde lucht van de keukenafzuiging de motor niet kan aantasten. De serie is bestand tegen een mediumtemperatuur van 60°C (BESF) of 80°C (BESB) maar kan bij hogere temperaturen ook als speciale rookventilator-uitvoering besteld worden. De ventilatoren zijn voorzien van corrosieklasse C4 en 30-50mm geluids- en condensisolatie.

Eenvoudige toegang voor service en reiniging

Reiniging en service zijn belangrijk voor het bewaren van de optimale capaciteit van de ventilator. De BESB/BESF heeft een scharnierende servicedeur bij de motor en het centrifugaalwiel, zodat de toegang voor service en reiniging eenvoudig is. De vorm van het centrifugaalwiel op de BESB werkt vervuiling tegen, zodat de intervallen tussen de reinigingsbeurten langer worden.