SONEPAR OPRICHTER HENRI COISNE OVERLEDEN

Door Technische Unie
20 december 2022
Technische Unie

Sonepar meldt dat in de nacht van 15 op 16 december 2022 Henri Coisne op 99-jarige leeftijd is overleden. In 1969 richtte hij het Franse familiebedrijf Sonepar op waar Technische Unie als dochteronderneming deel van uitmaakt. Tot zijn overlijden is Henri Coisne erevoorzitter geweest van de Corporate Board van Sonepar.

Op de website van Sonepar deelt Marie-Christine Coisne-Roquette, voorzitter van de Corporate Board van Sonepar, over haar vader:

“Onze vader was een pionier en een inspiratie voor ons allemaal. Hij was altijd ambitieus en gedreven door zijn ondernemende geest, deze spirit zal de Sonepar groep blijven leiden. Hij was een eerlijk en goed persoon. Vanuit zijn rol in de familieonderneming was hij gefocust op de lange termijn en zelfs toen hij niet meer operationeel betrokken was bij het bedrijf, bleef hij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de groep. Zoals hij vaak zei: ‘wat telt is wat blijft’. Meer dan 50 jaar later, is het de onafhankelijkheid van Sonepar die de sleutel vormt tot de strategie van de groep: een duurzame, langetermijngroei, gestoeld op de toewijding van de aandeelhouders.”