GRUNDFOS BETTER HEATING SYSTEMS

Beter inbedrijfstellen en balanceren van verwarmingssystemen met Grundfos circulatiepompen

Door Grundfos
3 oktober 2022
author-image

Maximale energiezuinigheid met lagere energierekeningen als gevolg, dat wil toch iedereen? Niet goed uitgebalanceerde of onzuinige en lawaaierige verwarmingsinstallaties komen nog heel vaak voor, terwijl de oplossing eenvoudig is. Kiezen voor een circulatiepomp van Grundfos betekent kiezen voor een betere verwarmingsinstallatie en meer tevreden klanten. Start vandaag nog met het besparen van energie en geld. Tussen 3 oktober en 29 oktober is de Alpha 2 extra scherp geprijsd. Bekijk de actieproducten en bestel direct!
 


 

Grundfos circulatiepompen voor elke uitdaging

Een goede inbedrijfstelling van een circulatiepomp, met het juiste debiet en optimale prestaties, kan best een uitdaging zijn. Het bewezen Grundfos assortiment circulatiepompen en accessoires is het resultaat van jarenlange ervaring, kennis en samenwerking. Dit stelt Grundfos in staat elke installateur te ondersteunen bij het ontwerpen en ontwikkelen van betere verwarmingssystemen. Met de ALPHA1, ALPHA2 en ALPHA3 heeft Grundfos altijd de juiste oplossing. 

Grundfos ALPHA2

Klein van formaat, maar groot in performance. De Grundfos ALPHA2 zet de standaard voor wat een kleine circulatiepomp allemaal kan. Onder de meest veeleisende omstandigheden werkt de ALPHA2 probleemloos en efficiënt. Met de communicatiemogelijkheden in de ALPHA2 is het zeer eenvoudig om radiatoren in huis hydronisch te balanceren. 

Betere inbedrijfstelling met Grundfos AUTOADAPT

Met de AUTOADAPT functie zorgt de ALPHA2 pomp automatisch voor continue aanpassing van de instellingen aan de systeemvereisten. De inbedrijfstelling was nog nooit zo eenvoudig en de ALPHA2 werkt vervolgens altijd volgens de variërende vraag naar debiet en druk. Dit brengt optimaal comfort door het verminderen van schommelingen in de temperatuur in huis. Bovendien is met de AUTOADAPT modus het laagste energieverbruik gegarandeerd en dat kan een flinke besparing op de energierekening opleveren.

Juiste inbedrijfstelling

Go replace


 

Beter balanceren met Grundfos GO Balance app via ALPHA reader

Het inbedrijfstellen van verwarmingssystemen wordt vaak verkeerd gedaan, omdat het tijd kost en de juiste tools nodig zijn. Het balanceren wordt dan vaak op gevoel gedaan of simpelweg achterwege gelaten, terwijl juist het hydronisch balanceren cruciaal is. Met de compacte ALPHA reader als accessoire bij de ALPHA2, is het mogelijk om data vanuit de pomp direct naar een tablet of smartphone te sturen. Deze data kunnen realtime worden bekeken met de Grundfos GO Balance app om vervolgens de radiatoren volledig hydronisch te balanceren. Het resultaat? Een stil systeem en een gelijkmatige temperatuur in het hele huis.

Grundfos Lab & Grundfos Ecademy

Bekijk de eenvoudige video demonstraties, gemaakt in het Grundfos Lab, over het beter inbedrijfstellen en beter balanceren van circulatiepompen.

Daarnaast is er de Grundfos Ecademy met korte gratis trainingsmodules over alle soorten circulatiepompen en pompgerelateerde onderwerpen. 

meer over...