BESPAAR WATER EN ENERGIE MET GROHE

Door GROHE
8 december 2022
author-image

Het besparen van grondstoffen is belangrijker dan ooit. Maar hoe kunnen water, energie en dus geld gemakkelijk worden bespaard? GROHE biedt betaalbare producten voor een duurzame levensstijl die water en energie besparen.

Grohe Energysaver
Grohe Energysaver

Met torenhoge energieprijzen en de toenemende klimaatcrisis, is besparen een veel besproken onderwerp.  GROHE heeft technologieën die het mogelijk maken op een makkelijke manier water en energie te besparen.

Energysaving icon

GROHE SILKMOVE ES (Energy Save)

De koudestart technologie Silkmove ES is een slimme en eenvoudige gamechanger: in de middelste positie van de hendel wordt alleen koud water geleverd. Hierdoor gebruik je pas warm water als je de hendel naar links beweegt en wordt ook dan pas de ketel aangezet. GROHE SilkMove ES is onder andere verwekt in de Eurosmart wastafelkraan.

Energysaving icon

GROHE ECOBUTTON

Zeg vaarwel tegen temperatuurschommelingen en waterverspilling in de douche. GROHE thermostaat technologieën helpen om water en energie te besparen op verschillende niveaus. Het intelligente hart van de douche zorgt voor constante comforttemperaturen, individuele instellingen en optimaal gemak. Door de ingebouwde Ecobutton gebruik je tot wel 50% minder water. Ervaar de EcoButton onder andere in de Grohtherm 1000 thermostatische douchemengkraan

Energysaving icon

GROHE WATER SAVING

Om het waterverbruik tot 50% te verminderen, wordt een doorstroombegrenzer gebruikt, die het waterverbruik bij de wastafel vermindert van 10 liter per minuut tot iets meer dan 5 liter, of onder de douche van 15 liter per minuut tot 7,5 liter/minuut en met een regendouche van 15 liter per minuut naar 9,5 liter. Ervaar waterbesparing en comfort in onder andere het Euphoria 260 Douchesysteem.