GEBERIT FLOWFIT: NOOIT MEER LANGDURIGE PRODUCTIEVERSTORING

Door Geberit
1 november 2022
author-image

Geberit FlowFit is het innovatieve aanvoersysteem dat het perfecte installatieproces mogelijk maakt. Ook voor industriële toepassingen, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, biedt FlowFit veel voordelen. Zo heb je met FlowFit nooit meer hygiënezorgen en nooit meer langdurige productieverstoringen.

Leidingsysteem van de toekomst

Alles wat het werk op de bouwplaats moeilijk en omslachtig maakt, behoort tot het verleden. In plaats daarvan maken vloeiende processen en een hele reeks innovatieve productdetails Geberit FlowFit tot het leidingsysteem van de toekomst. Ook bij toepassingen met hoge eisen komt FlowFit prima tot zijn recht. Installaties voor proces ondersteunende toepassingen voor bijvoorbeeld perslucht (zuiverheidsklasse 0-3), proceswater, inerte gassen (stikstof), maar ook onderdruksystemen voor het vacuüm verpakken van voedingsmiddelen behoren zijn met FlowFit geen probleem.

Nooit meer gereedschap wisselen

Het persgereedschap en de persindicatoren zijn perfect op elkaar afgestemd. Om leidingdiameter van d16 tot d75 te kunnen verpersen, heeft een installateur nu nog maar twee persbekken nodig. Daardoor is het niet meer nodig om telkens van gereedschap te wisselen en heb je een minimale verstoring van het productieproces tijdens aanpassingen aan de installatie. Er zijn minder en kortere productie-onderbrekingen nodig.
Doordat de persbekken en de persindicatoren dezelfde kleurcodes hebben – blauw voor diameters van d16 tot d40 en oranje voor diameters van d50 tot d75 – is de juiste combinatie direct duidelijk.

FlowFit Geberit

Nooit meer hygiënezorgen

Door de optimale vormgeving van de fitting worden drukverliezen tot een minimum beperkt. Minder weerstand resulteert in kleinere diameters en daarmee kortere wachttijden. Door het kleinere interne volume van de leiding wordt minder water vervoerd, waardoor het gemakkelijker wordt om drinkwaterhygiëne te garanderen. Daarnaast zijn alle FlowFit fittingen, aansluitingen en leidingen voorzien van afdekkappen en daardoor volledig beschermd tegen vuil bij opslag en tijdens het installatieproces.

Nooit meer onzekerheden

Met Geberit FlowFit garandeert een veilig installatieproces dankzij de speciale uitvoeringskenmerken in de fitting. De fitting heeft meerdere grote inspectievensters die informatie geven over de juist insteekdiepte van de leiding. De persindicator geeft duidelijk aan waar de persbek moeten worden aangebracht en de kleur geeft aan welke persbek moet worden gebruikt. Na een succesvol persproces komt de persindicator los, zodat duidelijk te zien is of alle verbindingen goed verperst zijn.

Makkelijk en veilig werken

Het installeren van een aanvoerleidingsysteem is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dankzij de draaibare fitting kan de makkelijkste perspositie gekozen worden en fittingen aan de zijkant verperst. In plaats van om de hele fitting hoeft de persbek alleen nog om de persindicator te worden gepositioneerd. Hierdoor is het mogelijk om ook in hoeken of krappe plekken makkelijk en veilig te werken. Kiezen voor Geberit FlowFit is dus ook in de voedingsmiddelenindustrie: Slim Bekeken!

Ontdek Geberit FlowFit