FLUKE 377FC/378FC AC/DC RMS STROOMTANG MET FIELDSENSETM TECHNOLOGIE

Door Fluke
23 september 2021
Fluke

De Fluke 377FC/378FC stroomtangen maken gebruik van de FieldSenseTM technologie om testen sneller en veiliger te maken, zonder spanningsvoerende draden aan te hoeven raken.

Telkens een technieker een spanningsmeting dient uit te voeren aan een actief circuit bestaat het risico op een elektrische schok. Daar veiligheid bij Fluke hoog in het vaandel staat heeft men een technologie ontwikkeld om zonder fysiek contact (zonder meetpennen) toch de nodige spanningsmetingen te kunnen uitvoeren. Dit resulteerde in de FieldSenseTM technologie bij de Fluke 377FC/378FC. Deze technologie wordt ook gebruikt in de populaire Fluke T6-600 en T6-1000 serie.

Klem gewoon de zwarte testdraad aan een elektrische aardedraad, plaats de bek van de tang rond de spanningsvoerende geleider en u krijgt de spannings- en stroomwaarden op het scherm. Wanneer er een stabiele FieldsenseTM meting wordt gedetecteerd kleurt het scherm groen. Ook bij een doorbeltest kleurt het scherm groen bij een gesloten kring.

Voor industriële toepassingen beschikt het toestel over een specifieke 3 fasen-meting waarbij de verschillende fasen in 3 stappen gemeten worden en zowel de spanning tussen de fasen als de spanning tussen fase-nul weergeven wordt. Met de Fluke Connect app haalt men de gegevens met betrekking tot de driefasemetingen op tesamen met de faserotatie. Alle meetresultaten worden in een oogopslag weergegeven op het scherm van uw smartphone. De inbegrepen flexible stroomtang laat het toe om stromen tot 2500A AC te meten. Zeker in verdeelkasten waar men over weinig ruimte beschikt is deze flexibele stroomtang extra handig.

Naast de functies die u standaard verwacht van een stroomtang kan u tevens capciteit (1000µF) en de frequentie van de stroom meten. Voor het meten van inschakelstromen van motoren worden gedurende 100ms metingen verricht en op basis hiervan wordt de inschakelstroom berekend. 

De Fluke 378 FC stroomtang bevat daarenboven een unieke PQ-functie die automatisch problemen met de netvoedingskwaliteit detecteert. Wanneer u FieldSenseTM metingen uitvoert, detecteert en toont de 378 FC problemen met de netvoedingskwaliteit, in verband met stroom, spanning, vermogen of een combinatie daarvan. Nu kunt u snel bepalen of er stroomopwaarts een toevoerprobleem bestaat, of stroomafwaarts een probleem met de apparatuur.

Met de Fluke Connect-software kunt u op afstand metingen vastleggen, volgen en bewaken om afwisselende problemen te vinden.

Ontdek FLUKE 377FC/378FC AC/DC RMS STROOMTANG MET FIELDSENSETM TECHNOLOGIE

meer over...