FLEXITECH: ÉÉN PRODUCTFAMILIE. ÉÉN DESIGN VOOR UITEENLOPENDE PROJECTEN

Door Eaton
1 november 2022
Eaton

Ontdek FlexiTech vluchtrouteverlichting en -aanduiding. De verlichtingsarmatuur heeft ondanks een hoge lichtoutput, géén verblindend effect. De wandversies zijn voorzien van een dubbel membraan, waardoor de armaturen zonder gebruik van een wartel een beschermingsgraad van IP66 hebben.

verlichting FlexiTech

Het duurzame ontwerp, de robuuste constructie, hoogwaardige materialen, innovatieve waterdichtheidstechnologieën, betrouwbare elektronica en een laag stroomverbruik maken FlexiTech uw 'go to' voor zowel kleine als grote projecten.

Verlichting

FlexiTech SU (vluchtrouteverlichting), is geschikt voor zowel vluchtroute- als ruimteverlichting met montagehoogtes tot maar liefst 8 m. De innovatieve microlenzen sturen het licht efficiënt langs de vluchtweg en zorgen ervoor dat verblinding wordt voorkomen. Bijzonder aan de armatuur is, dat hij ook tegen de wand geplaatst kan worden (bijvoorbeeld in een trappenhuis).

vluchtroute exit verlichting

Vluchtroute-aanduiding

FlexiTech EC (plafondmontage) is geschikt voor enkel- of dubbelzijdig vluchtroute-aanduiding, FlexiTech EW (wandmontage) alleen voor enkelzijdige toepassing. Beide uitvoeringen hebben een herkenningsafstand van 20 m of 30 m en worden geleverd inclusief vier pictogrammen. De homogene uitlichting van het pictogram en de optionele verhoogde attentiewaarde-functie (Increased Affordance, IA) zorgen ervoor dat de vluchtroute-aanduiding nog beter zichtbaar is voor een veiligere evacuatie.

Het gebruik van leds, componenten met een lange levensduur, automatische test- en monitoringsystemen (CGLine+/AT) verlagen de bedrijfs- en onderhoudskosten van de installatie aanzienlijk.

Accessoires

Voor alle FlexiTech modellen is een groot aantal accessoires in de standaardkleuren, wit, zwart, grijs en zilver beschikbaar. Door deze verschillende toebehoren is het mogelijk om op bijna alle locaties in een project een FlexiTech armatuur in het juiste design en op de hiervoor meest geschikte montagewijze te installeren. Voor bijvoorbeeld de FlexiTech EW (vluchtroute-aanduiding, wandmontage) en FlexiTech SU (vluchtrouteverlichting) zijn er inbouwframes beschikbaar en voor de FlexiTech EC (vluchtroute-aanduiding, plafondmontage) zijn pendels en haakse wandbeugels beschikbaar. Naast de vier standaard meegeleverde pictogrammen zijn ook een groot aantal andere speciale pictogrammen leverbaar, bijvoorbeeld voor het aanduiden van onder andere de brandbestrijdingsuitrusting, handbrandmelders, verzamelplaatsen etc.

Voordelen

  • Versies met 20 m en 30 m herkenningsafstand
  • Snelle installatie
  • Verhoogde attentiewaarde voor veiligere evacuatie op CGLine+ versies
  • Minder onderhoud, energiebesparend en duurzaam
  • Ingebouwde waterpas voor perfecte horizontale uitlijning
  • Mogelijkheid tot directe montage op inbouwdoos (EW/SU versies)
  • Tot negen, eenvoudig te openen, kabelinvoeren van thermoplastisch elastomeer
  • Ruim assortiment accessoires in diverse kleuren voor betere integratie
  • IP66 zonder wartel door gebruik van dubbel membraam - Het buitenste membraan beschermt tegen de druk van waterstralen - Het binnen membraan omsluit de kabel perfect voor een optimale afdichting

Ontdek Eaton FlexiTech