SMARTSCAN: HÉT ONLINE BEHEERSYSTEEM VOOR NOODVERLICHTING VAN FAMOSTAR

Door Famostar
1 april 2023
Famostar

Famostar heeft een slimme oplossing gevonden voor het efficiënter maken van het onderhoud van noodverlichting. Het systeem maakt het de gebruiker mogelijk alle Famostar noodverlichting online en centraal te monitoren. Zo kan gemakkelijk afgelezen worden of er armaturen zijn die onderhoud nodig hebben.

  

Famostar emergency exit sign

Beheersystemen

Er zijn steeds meer installateurs die het SmartScan systeem aan hun klanten adviseren. Een goed voorbeeld daarvan is Brusche Installatietechniek. Zij zien steeds meer vraag naar beheersystemen en zijn van mening dat je de klant moet adviseren voor de toekomst en niet voor de korte termijn. Een systeem als dit vergt dan wel een hogere investering, maar omdat het onderhoud hierdoor veel efficiënter kan betaalt dit zich op de langere termijn terug. Het systeem geeft bij storingen zelf aan om welke armatuur het gaat en waar deze armatuur zich in het pand bevindt. Hierdoor is het ook nog eens duurzaam: je weet precies welke materialen je mee moet nemen, je bent veel sneller en extra ritjes worden voorkomen.

Voordelen van SmartScan

  • Geen extra bekabeling nodig;
  • Geen aansluiting op internet of wifi;
  • Actuele status van elk armatuur zichtbaar via de SmartScan website;
  • Logboek en historie voor de noodverlichting online beschikbaar;
  • Interactieve plattegrond;
  • Geen abonnementskosten.

SmartScan Van on tour

Sinds kort komen we met onze SmartScan Van op locatie om uitleg te geven over het systeem en het te laten zien. Wil jij ook weten of het slimme lichtregelsysteem SmartScan past bij jouw situatie? Boek dan nu een afspraak voor een bezoek van de SmartScan Van. Wij komen langs met onze SmartScan Van die volledig is uitgerust met nieuwste producten en -technologieën. Onze specialisten kunnen je alles vertellen over het systeem onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers.

Hoe werkt de SmartScan techniek?

De armaturen zijn door middel van een mesh-netwerk met elkaar verbonden. Dit is een eigen netwerk op een 868 mHz frequentie. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van een WiFi netwerk. Op een willekeurige plek in het gebouw wordt een gateway geplaatst. Deze gateway communiceert draadloos met alle armaturen, die ook weer met elkaar gekoppeld zijn. De Gateway vraagt de armaturen steeds naar hun status en geeft die boodschap via het gsm-netwerk door aan de server. Vervolgens worden de gegevens op de server vertaald en zichtbaar gemaakt op een overzichtelijke (Nederlandstalige) website. Vanuit hier kan dus gemakkelijk afgelezen worden of er armaturen zijn die onderhoud nodig hebben.

Installatie en onderhoud

Het installeren van de SmartScan armaturen is net zo eenvoudig als de standaard ATS-armaturen van Famostar. De techniek zit van binnen. Het in bedrijfstellen van het systeem wordt door Famostar geregeld. Dus ook daar heeft de installateur geen extra werk aan. Als je kiest voor de nieuwe generatie noodverlichtingsarmaturen van Famostar met SmartScan kun je eenvoudig aantonen dat je voldoet aan de wetgeving. Met behulp van het digitale logboek kost deze verplichting minimaal tijd. 

Meer weten over SmartScan? Kijk op onze website voor referenties.

Ontdek Famostar SmartScan