PROFINET COMMUNICATIE VOOR DE EATON POWERXL FREQUENTIEREGELAARS

Door Eaton
13 mei 2023
Eaton

Eaton’s gehele PowerXL-serie van frequentieregelaars is nu ook verkrijgbaar met  PROFINET-communicatie-interfaces. De PROFINET-communicatie-interfaces zijn beschikbaar voor alle PowerXL-apparaten.

Geïntegreerde communicatie-interfaces

PROFINET-communicatie-interfaces zijn beschikbaar voor de DE1 frequentieregelaar, de compacte DC1 frequentieregelaars en de DM1Pro micro General Purpose frequentieregelaars, alsook de DA1 en DG1 frequentieregelaars voor veeleisende toepassingen. Alle parameters en functies van de frequentieregelaars kunnen eenvoudig worden aangesproken en gewijzigd via PROFINET met behulp van de geïntegreerde communicatie-interfaces.

Rapid Link 5 decentrale aandrijfsysteem

Ook het Rapid Link 5 decentrale aandrijfsysteem is  verkrijgbaar met een geïntegreerde PROFINET communicatie-interface. Naast een interface met twee poorten zijn de PROFINET- modellen uitgerust met een ingang voor een externe 24V-voeding. Als alternatief kan de voeding van de PROFINET-communicatie ook via de 400 V-voeding van het apparaat worden gerealiseerd. Alle systeemfuncties en diagnosegegevens van het Rapid Link 5 aandrijfsysteem kunnen via PROFINET worden uitgevoerd of verstrekt.

Snelle gegevensuitwisseling

De PROFINET-communicatienorm maakt snelle gegevensuitwisseling mogelijk voor industriële IT- processen via Ethernet-netwerken, waarbij real-time mogelijkheden worden gecombineerd met TCP/IP-connectiviteit. Data van de apparaten is bijvoorbeeld overal ter wereld rechtstreeks toegankelijk, wat verbeterde onderhoudsprocedures en gedetailleerde diagnoses mogelijk maakt. Ook gestandaardiseerde draadloze technologieën kunnen worden geïntegreerd zonder de functionaliteit op enigerlei wijze te beperken.

Toonaangevende industriële Ethernet-standaard

PROFINET is momenteel de toonaangevende industriële Ethernet-standaard op de markt: deze wereldwijd gevestigde technologie wordt ondersteund door talrijke fabrikanten, waardoor beschikbaarheid op lange termijn en bescherming van de investering verzekerd zijn. Dankzij zijn openheid en eenvoudige integratie in Industrie 4.0-systemen helpt PROFINET ook machine- en systeemintegratoren zich voor te bereiden op de digitale transformatie.

Gestandaardiseerde PROFIdrive interface

Naast de PROFINET communicatie-interfaces worden de PowerXL frequentieregelaars van Eaton ook geleverd met de gestandaardiseerde PROFIdrive interface: dit toepassingsgerichte profiel, dat voldoet aan de eisen van IEC 61800-7, bevat gestandaardiseerde PROFIBUS en PROFINET specificaties (syntaxis en semantiek) voor communicatie tussen aandrijvingen en automatiseringssystemen. Dit garandeert interoperabiliteit zonder dat kostbare softwarewijzigingen nodig zijn.

Ontdek Eaton PowerXL