DUURZAAM GENIETEN MET EEN WATERBESPARENDE DOUCHEKOP VAN GROHE

Door GROHE
11 april 2022
GROHE

Het nemen van een douche verbruikt veel water en energie. En met de stijgende energieprijzen is er geen beter moment om over te stappen op een waterbesparende douchekop dan nu. GROHE biedt diverse waterbesparende douchekoppen waarmee water en energie worden bespaard zonder te hoeven inleveren op comfort.

De inzet voor duurzaamheid is een belangrijke waarde voor GROHE.  GROHE’s waterbesparende douchekoppen helpen om verantwoordelijk te douchen, geld te besparen en zo ook het milieu te ontzien. Door innovatief design bereiken GROHE’s waterbesparende douchekoppen tot 60% minder waterverbruik zonder hiervoor aan comfort en plezier te moeten inleveren. Een lager waterverbruik betekent ook dat er minder energie benodigd is om het water te verwarmen, waardoor er dubbel voordeel ontstaat. Dit is met de stijgende energieprijzen zeker geen overbodige luxe.

GROHE EcoJoy

Waterbesparende douchekoppen van GROHE vallen allemaal onder de noemer: GROHE EcoJoy douches. EcoJoy staat voor de waterbesparende functies die de douchekoppen bevatten. Douchekoppen met de GROHE EcoJoy functie maken het gemakkelijker minder water en energie te verbruiken. Dit is het resultaat van innovatieve eigenschappen zoals een geïntegreerde doorstroombegrenzer. Deze begrenzer zorgt ervoor dat je minder water gebruikt, zonder in te leveren op comfort.

Ook kan de gebruiker met functies als een EcoButton of Spraydimmer (afhankelijk van het design van de handdouche) zelf het waterverbruik verminderen. Het enige wat men hoeft te doen is de EcoButton te verschuiven om de waterbesparende functie te activeren, of de SprayDimmer in te schakelen om te switchen naar waterbesparende straalsoorten.

Diverse stijlen en kleuren

GROHE heeft een uitgebreid assortiment aan spaardouches in diverse stijlen en zelfs kleuren. Een mooi voorbeeld is de nieuwe SmartActive doucheserie. Deze douchekop verbruikt 9,5 liter water per minuut (l/min) en is beschikbaar in maar liefst 11 kleuren en is er zowel in het rond als in het vierkant.

Als zo min mogelijk water gebruiken het doel is, dan zijn er handdouches met een doorstroombegrenzer binnen de Euphoria of Tempesta productseries. Die verbruiken slechts 5,7 l/min. Daarmee wordt wel 60% water bespaard ten opzichte van een gemiddelde, niet-waterbesparende douchekop.

Ontdek GROHE waterbesparende douchekoppen