DRAKA: CONTROLEER ELEKTRISCHE INSTALLATIES IN EEN HANDOMDRAAI

Door Draka
1 november 2022
Draka

Veiligheid en duurzaamheid zijn de belangrijkste zaken als het op de elektrische installatie in huis aankomt. PRY-CAM HOME helpt je om gevaren in huis te voorkomen en de maandelijkse energierekening te controleren. 

Draka PRY-CAM HOME

Controleer je energieverbruik

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat we met z’n allen een record braken: in 2018 tikte het gemiddelde aantal elektrische apparaten dat een Nederlands huishouden bezit, de 100 aan. Niemand weet precies welke kosten op de energierekening bij welke apparaten horen, en dat maakt het verduurzamen van je huishouden ook zo lastig. Wat je eigenlijk nodig hebt, is een kant-en-klaar, realtime overzicht van het verbruik van al je apparaten, zodat je gericht je stroomslurpers kan aanpakken – en laat dat nou net een van de voordelen van PRY-CAM HOME zijn.

Real-time inzicht in de veiligheid

Iedereen wil zijn of haar droomhuis natuurlijk goed beschermen. PRY-CAM HOME is het eerste apparaat dat de werking van het elektriciteitsnet in huis monitort én het uitvoeren van controles sneller dan ooit mogelijk maakt. Risico-detecties worden in de bijhorende app weergegeven, zodat de installateur altijd snel ingeschakeld kan worden als dat nodig is. Zo kunnen problemen met de installatie al opgelost worden nog voordat ze ontstaan.

Snel en eenvoudig testen

PRY-CAM HOME bestaat uit twee onderdelen. De MASTER installeer je in de meterkast van het huis, zodat het apparaat de veiligheid van de elektrische installatie continu kan monitoren. Met de PLUG voer je tijdens elke oplevering of keuring in een mum van tijd de wettelijk verplichte systeemtests uit: 

  • De spanningsverlies-test
  • De aardingsweerstand-test
  • De aardlekschakelaar-test
  • De installatieautomaat-test

Nu ook inzicht op afstand

Dankzij de speciaal ontwikkelde online portal kunnen installateurs op afstand inloggen om real-time mee te kijken in de installatie van een klant. Op deze manier kunt u door de parameters uit te lezen snel inschatten wat er aan de hand is en hoe snel er geschakeld moet worden om het probleem op te lossen.

Voor 1 en 3-fase installaties

Binnenkort zal er een tweede versie van PRY-CAM HOME op de markt verschijnen die speciaal is ontwikkeld voor 3-fase-aansluitingen, dus voor kantoorpanden, fabriekshallen en nieuwere woningen waar veel stroom gebruikt wordt. In oktober en november zal Draka op de TU boot een Pry-Cam Home demonstratie geven en meer vertellen over de introductie van de 3-fase oplossing.

Ontdek hier alle voordelen van PRY-CAM HOME.

Ontdek PRY-CAM HOME