HET BESTE IN RUBBER: NEOPREEN KABELS VAN DRAKA

Door Draka
1 november 2022
author-image

De neopreen kabels (NWPK) van Draka zijn de beste rubber kabels. Ze zijn geschikt om verplaatsbare apparaten aan te sluiten - zoals lichtinstallaties, generatoren en elektrisch gereedschap - en als verlengkabel op bouwplaatsen.
Maar wist u dat Draka nog veel meer rubberkabels levert die voldoen aan de hoogste standaarden? We zetten de 10 belangrijkste voordelen van de Draka rubber kabels voor u op een rij.

1. Hoge kwaliteit

Ze zijn van hoge kwaliteit en bevatten een hoog gehalte natuurlijk rubber, herkenbaar aan de geur en de hoogwaardige, esthetisch gladde uitstraling. Ook worden de kabels, inclusief compound, volledig in eigen land, in een speciale productiehal in Emmen geproduceerd. Daardoor is de kwaliteit beter controleerbaar en geborgd.

2. Lange levensduur

Ze zijn door hun hoogwaardige rubber compound zeer slijtvast en hebben een langere levensduur dan rubber kabels die meer kunststof bevatten. Dat geldt zelfs voor de kleinere kwadrant kabels, die door hun dunnere mantels bij langdurig gebruik eerder kunnen roesten.

Draka

3. Makkelijk stripbaar

Ze staan bekend om hun uitstekende stripbaarheid. Zelfs de dunste NWPK kabels, die kwetsbaar zijn om te strippen, zijn goed verwerkbaar, doordat Draka de koperen geleiders vertint.

4. Corrosie-arm

De dunnere neopreen kabels (tot en met 2,5 mm2) hebben vertinde geleiders. Daardoor zijn ze beter te verwerken en is er minder kans op corrosie.

5. Zeer flexibel

Ze zijn dankzij hun hoge hoeveelheid rubber zeer soepel (Klasse 5) en daardoor makkelijk te installeren, ook bij mobiele apparaten, in krappe ruimtes en op moeilijk bereikbare plekken. Dat scheelt montagetijd.

Draka

6. Oliebestendig

Ze zijn oliebestendig. Dat maakt ze ook geschikt voor toepassing in garages, werkplaatsen en industriële omgevingen.

7. Hoge mechanische belastbaarheid

Ze zijn bestand tegen zware en langdurige belasting. Daardoor worden ze ook veel toegepast op bouwlocaties, druk bezochte evenementen en bijvoorbeeld kermissen.

8. Weer-, hitte- en koudebestendig

Ze zijn bestand tegen alle weersinvloeden, zoals ozon en UV-licht, en tegen alle mogelijke temperaturen op aarde. De speciale compound garandeert die meervoudige bescherming. Daardoor heb je als installateur een vrije locatiekeuze bij bovengrondse toepassing.

Draka Factsheet

9. Uit voorraad leverbaar

Vrijwel alle NWPK kabels zijn uit voorraad leverbaar omdat Draka de kabels volledig zelf produceert in een speciale fabriek voor rubber kabels in Nederland. Als installateur grijp je dus nooit mis en komt je planning niet in gevaar door lange levertijden.

10. Ruim assortiment

Draka biedt een ruim assortiment rubber kabels. De NWPK kabels zijn leverbaar in uiteenlopende kwadranten, van 1-16 mm2 , zowel op haspels van 500 meter, ringen van 100 meter als per strekkende meter. Installateurs die voor extra duurzaamheid kiezen, bestellen NWPK kabels op een herbruikbare, blauwe 500 meter kunststof haspel. Deze haspels kun je eenvoudig via de Haspel Retour Service van Draka en de groothandel terugsturen.

Download hieronder de factsheet