DRAKA INTRODUCEERT GEKLEURDE PROFIT-BUIZEN

Door Draka
28 juli 2022
author-image

Installateurs kiezen steeds vaker voor installeren met voorbedrade buis. Draka Profit, de duurzame draad-in-buis oplossing van Hollandse bodem, heeft een nieuw opvallend jasje gekregen. Dankzij de gekleurde PROFIT-buizen is nu in één oogopslag en vanaf een afstand te zien wat erin zit. Wel zo handig!

Installateurs ontdekken steeds vaker de grote voordelen van voorbedrade buizen. Draka besloot daarom vorig jaar, als eerste kabelfabrikant van Nederland, de productie van Profit draad-in-buiscombinaties volledig in eigen beheer te nemen. Nu de markt deze duurzame oplossing van Hollandse bodem massaal begint te omarmen is het tijd voor het doorontwikkelen van het pakket. Daarom introduceert Draka dit jaar gekleurde PROFIT-buizen om in één oogopslag en vanaf een afstand te zien wat erin zit.

Efficiënt installeren

De eisen vandaag de dag worden steeds hoger als het gaat om efficiënt installeren. ‘Vandaar dat we ook een toename zien in het gebruik van voorbedrade buis’, zegt Wim de Boer, Product Manager Draka. Het installeren met draad in buis biedt installateurs voordelen om met minder mensen tegelijkertijd aan dezelfde installatie te werken.

Gekleurde buizen

Het was daarom ook een logische vervolgstap om een slimme oplossing te bedenken om gemakkelijk de inhoud van de draad-in-buiscombinatie te herkennen. Installatiekabels blijven

herkenbaar aan de vertrouwde grijze buis, maar de buis van signaalkabels wordt groen, datakabels kunt u in de toekomst herkennen aan de blauwe buis en brandmeldkabels en kabels met functiebehoud in het roze.

Veelzijdig duurzaam

Doordat Profit volledig in Nederland wordt geproduceerd is dit de meest duurzame oplossing op de Nederlandse markt. Profit levert diverse duurzaamheidsvoordelen op zoals:

• 100% CO²-reductie door het elimineren van transportbewegingen in het productieproces;
• De folieverpakking van de ringen is gereduceerd met zo’n 25%;
• De ruime keuze aan kabellengtes helpt installateurs om snijverliezen te beperken;
• Profit kabels zijn (tot 300 meter) ook leverbaar op kunststof haspels, deze kunnen via de Haspel Retour Service van Draka en Technische Unie gemakkelijk hergebruikt worden.

Hollands fabrikaat in elk formaat

Het Profit pakket bevat meerdere doorsnedes, respectievelijk van 16 mm, 20 mm en 25 mm. ‘Alle kabels die in een buis passen en op voorraad zijn, kunnen wij leveren,’ zegt productmanager Wim de Boer. Profit is verkrijgbaar met VD of HVD installatiedraad, datacommunicatie- of signaalkabel. Er kunnen lengtes van 25 meter ringen tot zelfs 500 meter haspels geleverd worden.

Ontdek de gekleurde profit-buizen van Draka