REDUCEER 32% AAN CO2 MET DE DUURZAME VD E-LINE VAN DRAKA

Door Draka
24 maart 2023
author-image

Draka introduceert dit jaar een speciale range van duurzame kabeloplossingen: Draka E- LINE. De primeur is voor VD installatiedraad. Door gebruik te maken van 100% gerecyled koper wordt de Co2 voetafdruk met maar liefst 32% gereduceerd.

  

Draka e-line installatiedraad octabox

Reduceer 32% aan co2 met de duurzame VD E-LINE van Draka

VD E-LINE is een primeur voor de Nederlandse bouw- en installatiebranche en de aftrap voor een complete range van duurzame kabeloplossingen voor laagspanningsinstallaties. VD E- LINE kenmerkt zich door 100% gerecycled koper, biobased isolatie , een Octabox verpakking die recycled en recyclebaar is en 75% minder plastic wikkelfolie voor pallets. Deze milieu maatregelen zorgen voor een significante reductie van maar liefst 32% aan Co2 voetafdruk ten opzichte van traditioneel VD.

Volledig duurzaam portfolio

Draka wil ieder jaar nieuwe types aan het E-LINE portfolio toevoegen om uiteindelijk een volledig portfolio aan duurzame kabeloplossingen voor laagspanningsinstallaties te kunnen aanbieden. In 2023 komen er E-LINE varianten voor VULT installatiekabel, Profit voorbedrade buis en Barnicol giethars.

EcoCable milieukeursysteem

Voor installateurs en voorschrijvers is het momenteel moeilijk te bepalen hoe duurzaam een kabelproduct is. Om aan de groeiende vraag naar bewijs van milieuvriendelijke producten te voldoen, heeft Draka als eerste kabelfabrikant een eigen milieukeursysteem voor bekabeling ontwikkeld op basis van EU-milieukeurcriteria (EU Ecolabel): EcoCable. Dit milieukeursysteem is vergelijkbaar met een LCA. Alle E-LINE types krijgen een EcoCable classificatie.

Ontdek Draka E-line serie