DE SNELSTE OVERSTAP NAAR LAGETEMPERATUURVERWARMING MET DE RADIATORVENTILATOREN VAN CLIMATEBOOSTER

Door ClimateBooster
5 mei 2023
ClimateBooster

Plaatsing van warmtepompen nemen al snel 32 uren in beslag. Door het afgiftesysteem in slechts 5 minuten naar LTV te hebben aangepast kan de installateur zich sneller bezighouden met de plaatsing van een duurzame warmteopwekker zoals de warmtepomp. Dit versnelt de energietransitie, is prettiger voor bewoner en efficiënter voor de installateur.

  

ClimateBooster is een geruisloos ventilatorsysteem waarmee het vermogen van alle radiatoren en convectoren wordt vergroot. De warmteafgifte neemt met 50% tot 80% toe. Omdat u de ruimte met ClimateBooster op een lagere temperatuur kunt verwarmen, bespaart u veel energie.

LTV-verwarming met bestaande radiatoren en convectoren

Ook als er nog gebruik wordt gemaakt van HR-ketels en bij hoge temperatuur radiatoren kan er fors worden bespaard op de energierekening. Metingen van Technische universiteit Twente en ministerie EZK-RVO laten met twee ClimateBoosters in het hoofd- woonvertrek een minimale gasbesparing van 20% zien. Bij LTV-verwarming is de aanvoertemperatuur veel lager dan bij hoge temperatuur. Tussen HTV- en LTV zit vaak wel een temperatuurverschil van zo’n 30 graden Celsius. Met lage temperatuur verwarming is dus minder gas nodig om uw woning te verwarmen.

Warmtepomp-ready worden met bestaand afgiftesysteem

Daarnaast maakt het de warmtepomp, door COP verbetering, tot wel 25% energiezuiniger. Voor in de zomer kan de ClimateBooster ook radiator koeling activeren, zodat de ruimte heerlijk koel blijft. Wel zo slim!

Geen ingrijpende maatregelen aan het afgiftesysteem

Radiatoren en convectoren die op lage temperatuur worden uitgelegd zijn daarom ook uitermate geschikt voor duurzame toepassingen zoals warmtepompen en zonnecollectoren. Hierdoor is vloerverwarming of nieuwe en/of grotere radiatoren en convectoren, bij aanschaf van een warmtepomp, geen vereiste meer! Hierdoor bespaart u veel geld en tijd. 

Voordelen installateur

De producten van ClimateBooster zijn eenvoudig en door elke installateur te plaatsen. Door de magnetische ophangbeugels is het product binnen 30 seconden te installeren. Of te plaatsen boven op de convector. Daardoor kunt u nog slimmer en efficiënter werken! Dat is nog sneller werken aan de energietransitie.

Goed om te weten!

Via de warmteafgiftecalculator op de website van ClimateBooster kan u snel het toegenomen vermogen van uw radiator/convector berekenen met verschillende aanvoer- en retourtemperaturen. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijke temperatuurverlaging.

De producten van ClimateBooster zijn gecertificeerd en nu ook te vinden in de BCRG databank. Hierdoor kunt u nog eenvoudiger uw EPC voordeel berekenen.

Wanneer bent u warmtepomp-ready?

U kunt nu snel naar een lage temperatuur afgiftesysteem want ClimateBooster is op voorraad bij Technische Unie. 

Bekijk ClimateBooster