CRADLE TO CRADLE: STREVEN NAAR EEN WERELD ZONDER AFVAL

Door GROHE
21 juni 2022
GROHE

Het hergebruiken van materialen in een product in plaats van het product aan het einde van de levensduur weg te gooien, is een slimme aanpak voor het wereldwijde afvalprobleem en de groeiende schaarste van grondstoffen. Dit natuurlijke, circulaire model vormt de basis voor het Cradle to Cradle ontwerpconcept waarmee GROHE aan de slag is gegaan bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

TU Roadtrip

Benieuwd naar de laatste trends en noviteiten van Grohe? René vertelt u er graag meer over in onderstaande video!

Met Cradle to Cradle worden producten ontworpen en vervaardigd met het doel om hun componenten aan het einde van hun levenscyclus te gebruiken om vervolgens weer nieuwe producten te creëren, waardoor het materiaal in recyclingkringlopen blijft stromen en het gebruik van nieuwe grondstoffen drastisch wordt verminderd.

De weg naar Cradle to Cradle-gecertificeerde producten

Het Cradle to Cradle concept maakt onderscheid tussen consumptiegoederen (bv. natuurlijke vezels of wasmiddel) die biologisch afbreekbaar zijn, en dienstverlenende producten (bv. kranen) die worden ontleed tot hun oorspronkelijke materialen. Grondstoffen kunnen dus in principe eindeloos worden hergebruikt, wat betekent dat de Cradle to Cradle-aanpak veel verder gaat dan het traditionele recyclen van producten. Cradle to Cradle Certified-producten worden beoordeeld op het gebruik van milieuvriendelijke, gezonde en recyclebare materialen.

Vier GROHE producten Cradle to Cradle-gecertificeerd

Om een product Cradle to Cradle gecertificeerd te krijgen, wordt hij beoordeeld op vijf verschillende categorieën: de gezondheid van het materiaal, hergebruik van het materiaal, hernieuwde energie, watermanagement en sociale gelijkheid. Elk product krijgt vervolgens een bepaalde score toegekend.

Op dit moment zijn er al vier GROHE producten Cradle to Cradle-gecertificeerd:

Al deze vier producten hebben het Gold-niveau behaald - waardoor GROHE één van de eerste toonaangevende merken binnen de sanitaire industrie is die Cradle-to-Cradle Certified-producten lanceert. Een prestatie waar wij erg trots op zijn en dit is slechts het begin in onze reis naar een meer duurzame samenleving!