BESPAAR TIJD EN GELD MET PUSH-IN TECHNOLOGIE

Door Eaton
4 mei 2023
author-image

Push-in technologie zorgt ervoor dat het bedraden van componenten zonder gereedschap kan, waardoor tot wel 50% in aansluittijd bespaard kan worden t.o.v. veer- of schroefklemmen.

Aanzienlijke tijdbesparing

De steeds evoluerende automatisering binnen de industriële sector geven de trend naar Push-in aansluitingen een extra boost door geautomatiseerde bedradingssystemen. Echter, biedt Push-in technologie ook bij handmatig bedraden aanzienlijke tijdbesparing. Door het bedraden zonder gereedschap kunt u met deze technologie tot wel 50% tijd besparen in aansluittijd t.o.v. veer- of schroefklemmen.
Eaton lanceerde daarom motorstarters en -beveiligingen met Push-in technologie. 

Makkelijk en snel bedraden

Het volledige assortiment Eaton Moeller motorbeveiligingsschakelaars, magneetschakelaars en motorstartercombinaties is uitgebreid met een serie componenten met Push-in aansluiting, waardoor u de componenten nu snel, zonder gereedschap, maar toch 100% trilbestendig, en dus onderhoudsvrij, kunt bedraden.

Klein en compact

De integratie van Push-in technologie gaat vaak ten koste van de compactheid van de componenten, omdat deze technologie meer ruimte nodig heeft. Echter, bij Eaton’s nieuwe PKZ/DIL Push-in portfolio, blijven de push-in componenten klein en compact. De magneetschakelaars hebben zelfs een identieke footprint als de modellen met schroefklemmen.

Sinds kort zijn nu ook de PKE elektronische motorbeveiligingen beschikbaar met Push-in technologie, waardoor nog intelligentere oplossingen met Push-in aansluittechniek gerealiseerd kunnen worden t.o.v. Eaton's PKZ motorbeveiligingen.

Voor een naadloze integratie zijn er ook gecombineerde Push-in/schroef-oplossingen beschikbaar bij de PKZ motorbeveiligingen. Hierdoor kan er toch nog een kamrail gebruikt worden aan de voedende zijde. Dat gezegd hebbende zijn alle accessoires van de bestaande modellen toe te passen op de nieuwe modellen met Push-in technologie.

Tot slot zijn alle componenten voorzien van IEC & UL/CSA certificering (UL Type E) voor wereldwijde inzetbaarheid. 

Voordelen Push-in

Alle voordelen van PKZ/DIL met Push-in technologie op een rij:

  • Gereedschap is niet langer nodig voor de installatie van de componenten. 
  • U bespaart 40% tot 50% op uw bedradingstijd. 
  • De componenten genieten van IEC & UL/CSA certificering (UL type E). 
  • De Push-in aansluiting zorgt voor 100% betrouwbare en trilbestendige aansluitingen zonder dat extra werk na het transport nodig is. 
  • Kamrails kunnen de verschillende motorbeveiligingsschakelaars voeden. 
  • Magneetschakelaars met Push-in klemmen hebben 1:1 dezelfde footprint als die met schroefklemmen.