BEREID JE VOOR OP HET EU-VERBOD OP TL- EN PL-FLUORESCENTIEVERLICHTING

Door Signify
4 augustus 2022
Signify

De (compact)Fluorescentielamp is binnenkort niet meer verkrijgbaar. Wij helpen je met het vinden van de juiste led vervanger, een nieuwe fase waarbij een TL-starter in veel gevallen niet meer nodig zal zijn.

Signify blauw lamp hand

De aangepaste ROHS-wetgeving

De EU is overtuigd van de voordelen van milieuvriendelijke en energiezuinige LED-verlichting. In september 2021 werd daarom de EU Ecodesign (SLR) verordening van kracht. Aan het begin van 2022 volgde daarop ook de aangescherpte RoHS-richtlijn.  Zo mogen verschillende lichtbronnen vanwege de aangepaste RoHS-wetgeving niet meer in de EU geproduceerd en geïmporteerd worden.

In 2023:

  • stopt per 24 februari 2023 de productie en import van CFL-ni (PL-C, PL-L - compact fluorescentielampen);
  • stopt per 24 augustus 2023 de productie en import van TL-lampen (T5 en T8-fluorescentielampen).

Grijp nooit mis

Als je nog regelmatig een van de uit te faseren lampen gebruikt, is het belangrijk om met je klant passend LED-alternatief te kiezen. Philips en Technische Unie willen je daarbij helpen en hebben voor elke conventionele lamp een perfect LED-alternatief. Gebruik het overzicht op de afbeelding om te zien welke lampen onder de regelgeving vallen, wanneer ze worden uitgefaseerd en welke Philips LED-lampen en LED-armaturen een probleemloze oplossing leveren.

Volop kansen

Deze regels bieden jouw klanten volop kansen voor een energiezuinige toekomst. Wees voorbereid en stap nu over naar Philips LED-verlichting van uitstekende kwaliteit. Deze LED-technologie biedt vele voordelen:

• Sterk gereduceerde energiekosten en een langere levensduur
• Betere lichtresultaten in vergelijking met conventionele verlichting en minder onderhoud
• Ledlampen en -armaturen kunnen worden geïntegreerd in slimme verlichtingssystemen
• Een breed assortiment aan Philips ledlampen en armaturen maakt de overstap naar led zo eenvoudig mogelijk voor elke toepassing

Klik hier voor meer informatie!