MONITOR NOODVERLICHTING MET DALI

Door ABB VanLien
24 juni 2022
ABB VanLien

Door noodverlichtingsarmaturen te integreren in een gebouwbeheersysteem, krijgt u 24/7 inzicht en vergroot u de veiligheid van de gebruikers van een gebouw.

ABB VanLien noodverlichting monitoring

De wereld is steeds meer ‘connected’. Het is daarmee vanzelfsprekend om ook noodverlichtingssystemen te integreren in een monitoring- of gebouwbeheersysteem. Zo wordt het uitvoeren van regelmatige systeemcontroles voor u gemakkelijker.

Continu inzicht in gebouw

DALI-noodverlichting van VanLien/ABB zorgt voor continu inzicht in uw gebouw dankzij de integratie in een gebouwbeheerssysteem. DALI volgt het systeem constant op, slaat rapporten op van elk probleem en iedere storing en garandeert dat het systeem zo lang mogelijk 100 procent functioneert. Zo is de veiligheid van de gebruikers van het gebouw verzekerd.

Efficiënt met kosten en energie

Doordat het systeem onder andere de status van de lichtbron en batterijen in de gaten houdt en laat zien of deze goed functioneren, wordt het gebouw veiliger, maar wordt het onderhoud ook efficiënter. En doordat het systeem automatisch logboeken opslaat, kunt u eenvoudig informatie delen met regelgevende instanties. Zo toont u de veiligheid van het noodverlichtingssysteem aan. DALI zorgt voor inzicht.

VanLien/ABB Noodverlichting wijst de weg

DALI speelt bovendien in op energie-efficiëntie, een hot topic gezien de klimaatdoelstellingen. DALI maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de noodverlichtingsarmaturen uit te schakelen als er niemand in het gebouw is.

Voor welke gebouwen?

Noodverlichting met DALI is met name geschikt voor gebouwen die al een gebouwbeheersysteem hebben (of dit binnenkort krijgen). Heeft een gebouw al databekabeling, dan scheelt dat in tijd en kosten. De DALI-oplossing is gebaseerd op systemen zonder eigendomsrecht: zolang alle componenten van een systeem DALI-conform zijn, kunnen ze met elkaar communiceren. Zo kunnen ook andere fabrikanten op het systeem inhaken en zijn ook de armaturen op hun beurt op elk systeem toepasbaar.

Kortom, DALI wijst de weg in slimme noodverlichting. Meer weten? Ga naar van https://new.abb.com/low-voltage/nl/producten/verlichting-noodverlichting/noodverlichting/vanlien/producten/monitoringssystemen/dali-noodverlichting

Ontdek ABB/VanLien DALI