MEER GRIP OP ENERGIEVERBRUIK EN LAGERE ENERGIEKOSTEN MET ABB

Door ABB
26 januari 2023
ABB

Het energieverbruik optimaal beheersen  en daarmee energiekosten besparen, staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. De schaalbare oplossing System Pro M compact® InSite maakt energiebeheer makkelijk en effectief.

System pro M Compact InSite product

Een schaalbare oplossing voor het optimaliseren en beheren van energieverbruik. Met als resultaat een CO2-reductie tot wel 15% en een besparing op energiekosten tot wel 20%. 

Dat is wat het System Pro M compact® InSite-energiemanagementsysteem biedt. Het systeem is ideaal voor beheerders van industriële en commerciële gebouwen zoals fabrieken, scholen, kantoren, retail e.d. die behoefte hebben aan besparing op energieverbruik en technisch beheer over de elektrische installatie.

Verdelers slimmer maken

ABB’s System Pro M compact® InSite systeem is ontworpen om verdeelsystemen en schakelkasten met minimale inspanning slimmer te maken. Elk systeem kan makkelijk worden gemoderniseerd, met een minimale installatie- en configuratietijd. Kostbare operationele uitvaltijd wordt daarmee zo veel mogelijk vermeden.

Zodra het System Pro M compact® InSite systeem is geïnstalleerd, hebben eindgebruikers totale transparantie over de prestaties van het elektrische systeem. Onderdelen hiervan worden constant gemonitord en dankzij real-time meldingen wordt de gebruiker automatisch op de hoogte gehouden van relevante verandering. Daarnaast is het mogelijk om in de gebruikersinterface acties te programmeren die automatisch op processen reageren.

Complete oplossing

Om deze bewaking en beheer van het volledige energieverdeelsysteem mogelijk te maken, wordt het System Pro M compact® InSite systeem gecompleteerd met een flexibele selectie aan in- en outputmodules. Deze modules kunnen eenvoudig worden aangesloten op ABB's System Pro M compact®-accessoires (bestaande uit installatie automaten en aardlekbeveiligingen) alsook op andere niet ABB DIN-rail- producten met aangebouwd hulp- of storingscontact.

Daarnaast kunnen ze worden aangesloten op pulsmeters (bijvoorbeeld voor het uitlezen en monitoren van gas- of watermeters) om verbruiksgegevens voor nutsvoorzieningen te verzamelen. Zodra deze gegevens zijn verzameld in de intuïtieve web-gebruikersinterface, kunnen deze voor een verscheidenheid aan behoeften worden gebruikt. Van het reduceren van energieverbruik tot het identificeren van mogelijke risico's voor de operationele continuïteit en het implementeren van geautomatiseerde acties om problemen op te lossen.

Meer weten

Meer grip op het energieverbruik en energiekosten verlagen? Jan van de Maat, Product Specialist Smart Energy Solutions bij ABB, legt in deze video uit hoe u dat met System Pro M compact® InSite binnen utiliteit en industrie bereikt.

Ontdek ABB’s System Pro M compact® InSite