CONNECTIVITEIT MET MEERWAARDE VAN ABB

Door ABB
28 januari 2023
ABB

In een wereld die steeds digitaler wordt en waarin connectiviteit een vanzelfsprekendheid is, krijgt energiebeheer een nieuwe dimensie. Een fraai voorbeeld daarvan is het energiebeheersysteem System Pro M compact® InSite.

Minder energie verbruiken – voor veel bedrijven is dat geen wens maar een concreet doel. Digitalisering en connectiviteit vormen de pijlers waarmee dat kan worden bereikt. Het koppelen van energiesystemen en -installaties voorkomt immers energieverspilling en maakt gebouwen energie-efficiënter. ABB’s slimme, veilige en duurzame verdeeloplossingen maken digitalisering mogelijk en ondersteunen connectiviteit. Ze geven daarmee volledige controle over het totale verbruik van het gebouw, om tot 20% energie te besparen en de CO2-uitstoot met max. 15% te verminderen.

System Pro M compact® InSite

Een goed voorbeeld van zo’n intelligente oplossing is het energiemanagementsysteem System Pro M compact® InSite. Dit systeem biedt niet alleen de mogelijkheid om het energiegebruik te beheren maar stelt gebouwbeheerders en -eigenaars ook in staat om het onderhoud slimmer te organiseren. En het aardige daarbij is dat het energiebeheersysteem overal past: oud of nieuw, goed of slecht onderhouden - System Pro M compact® InSite kan in elk gebouw worden geïnstalleerd. Voor grotere gebouwen kan het systeem ook worden geïntegreerd in een IT-infrastructuur, zoals het cloud gebaseerde platform ABB Ability® Energy and Asset Management.

Schaalbare oplossing

Het InSite systeem verzamelt gegevens van energie- en vermogensmeters, netwerk analysers en stroomsensoren die gemonteerd kunnen worden op installatieautomaten en aardlekbeveiligingen. Ook kunnen digitale input -en outputmodules worden geïntegreerd, Hiermee kan de status van hulp -en signaalcontacten op afstand worden uitgelezen, waaronder ook de gegevens van gas- en watermeters die zijn uitgerust met een pulsuitgang.  Als schaalbare oplossing is System Pro M compact® InSite eenvoudig te integreren in bestaande installaties zonder dat u onderdelen hoeft te vervangen.

Verbeterde operationele continuïteit

Met het inzetten op verlaging van het energieverbruik, groeit ook het besef dat die verlaging niet ten koste mag gaan van de operationele continuïteit. En ook daar ondersteunt System Pro M compact® InSite de gebruiker. Het systeem helpt gebruikers risico’s op downtime al in een vroeg stadium te herkennen. Configureerbare automatische acties zorgen daarbij voor een optimaal energie- en faciliteitsbeheer. Aan de hand van monitoring, diagnose en analyse ontstaat volledig zicht op het gedrag van het elektrische systeem. Het resultaat? Continuïteit met behoud van flexibiliteit.

Voor wie maximaal wil profiteren van de intelligentie van System Pro M compact® InSite is er de Insite-webserver of de cloudgebaseerde energiebeheeroplossing - ABB Ability™ Energy & Asset Management. Bekijk hier hoe al deze onderdelen samenkomen voor connectiviteit met meerwaarde.

Ontdek ABB’s System Pro M compact® InSite