BESPAREN OP ENERGIEREKENING MET EVAGO EN MOVION® NOODVERLICHTING

Door ABB
9 mei 2023
author-image

lle kantoorpanden moeten sinds 1 januari minimaal energielabel C hebben. Veel gebouwbeheerders en -eigenaren zijn hard bezig met deze verduurzamingsslag. Gaat u voor ‘groen’? Neem de noodverlichting hierin mee en stap over van tl naar led.

  

Van Lien Noodverlichting evago- en movion-serie vrouw man

Meer energie-efficiency

De komende jaren maken noodverlichtingssystemen met tl plaats voor systemen met led. Dat zorgt voor meer energie-efficiency. Ter illustratie: een 8W tl-versie van een vluchtrouteaanduidingarmatuur, heeft op jaarbasis een opgenomen vermogen van zo’n 95 kWh. Na vervanging door een ledarmatuur is dit 35 kWh, een besparing van ruim 60%. Renovatie ‘gedoe’? Niet met renovatiekits!

Meer voordelen van lednoodverlichting

Naast energie-efficiency levert het vervangen van tl door led nog meer voordelen op. Dit heeft een gunstig effect op de onderhoudskosten over de levensduur van het product, want de ledlichtbron hoeft niet jaarlijks te worden vervangen. Daardoor zijn de onderhoudskosten lager én is er minder afval. Bovendien gaan ledarmaturen langer mee en dat heeft een positief effect op de garantie.

24/7 veiligheid

Door de noodverlichting te koppelen aan een gebouwbeheersysteem, komen meer data beschikbaar die u 24/7 inzicht geven in het functioneren van de noodverlichting. Hiermee zijn de rapportagesoftware en logboeken altijd actueel. Bovendien zorgt de koppeling van noodverlichting met een gebouwbeheersysteem ook voor energiebesparing. Staat het gebouw leeg en is het alarm ingeschakeld, dan worden de groene pictogramarmaturen automatisch uitgeschakeld.

Universele renovatiekits maken vervangen eenvoudig

VanLien/ABB Noodverlichting helpt u bij het vervangen van tl door led. Zo zijn er voor de Evago- en Movion-series speciale renovatiekits ontwikkeld. Zo is vervanging in no time mogelijk.

Ontdek Evago- en Movion-series