REGEL ELKE RUIMTE EFFICIËNT MET ABB BUILDING AUTOMATION

Door ABB
17 mei 2023
ABB

Gebouwen maakt u slimmer met building automation oplossingen. Dat levert veel op zoals meer comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. ABB en Busch-Jaeger helpen hierbij.

Maatwerkoplossingen voor comfort, veiligheid en energie- efficiëntie

Door een gebouw te automatiseren, koppelt u de verschillende functies van een ruimte aan elkaar. Zo levert u maatwerkoplossingen op het vlak van comfort, veiligheid en energie- efficiëntie. ABB en Busch-Jaeger bieden diverse oplossingen voor gebouwautomatisering. Maak in dit artikel kennis met de bewegingsmelders van Busch-Wächter® en de ruimteregelingssensor Busch-Tenton®.

Busch-Wächter®

Een bewegingsmelder zoals die van de Busch-Wächter®-serie doet méér dan de verlichting aanzetten op het moment dat beweging wordt gedetecteerd. Zo kan de Busch-Wächter® Present tech BasicLINE ook verwarmings- en aircosystemen intelligent en effectief besturen. De melder is er in drie uitvoeringen voor verschillende toepassingen, afhankelijk van onder andere de plafondhoogte, grootte van de ruimte en het soort beweging dat moet worden gedetecteerd. Geschikt voor bijvoorbeeld kantoortuinen of een donkere hal. Is er niemand in de ruimte aanwezig? Dan kunnen verwarming/koeling en de verlichting uit. Hiermee bespaart u bovendien op energiekosten.

Busch-Tenton®

Kent u de slimme sensor voor ruimteregeling Busch-Tenton® al? Dit multifunctionele apparaat combineert sensoren voor temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 in aanvulling op ruimteregeling, zoals verlichting en jaloeziesturing. Zo kunt u de gebouwbesturing volledig automatiseren. Busch- Tenton® is ontworpen op basis van het ABB i-bus® KNX gebouwautomatiseringsysteem. Hierbij communiceren alle apparaten via een enkele buskabel KNX met elkaar. En dankzij de ingebouwde BACnet-interface kan Busch-Tenton® naadloos in bestaande gebouwmanagementsystemen worden geïntegreerd. Dankzij de ruime keuze aan ontwerpopties past het bedieningspaneel in elke ruimte. Zowel verzonken montage als montage op de wand zijn mogelijk.

Meer weten? Lees hier meer.

Ontdek het ABB assortiment