1 maart 2023

MILIEUBEWUST MET HANSGROHE

Naast kwaliteit, innovatie en design is het streven naar duurzaamheid een belangrijke kernwaarde van hansgrohe. Met slimme technieken helpt hansgrohe elke dag opnieuw om bewuster en efficiënter met water om te gaan. Dit doet hansgrohe al meer dan 120 jaar. Van een douche met EcoSmart tot een wastafelmengkraan met CoolStart. Voor elke situatie is er een best passende duurzame oplossing bedacht. Laat klanten op water besparen, maar niet op plezier. 

EcoSmart: water en energie besparen

Kranen en douches van hansgrohe met de EcoSmart-technologie verbruiken tot wel 60% minder water dan traditionele producten. Doordat er minder warm water wordt verbruikt, kan men ook het energieverbruik verlagen. EcoSmart is onzichtbaar verwerkt in de producten van hansgrohe waarbij comfort wordt behouden – net als bij andere hansgrohe-producten. 

hansgrohe-duurzaam-ondernemen

Laat klanten de badkamer verduurzamen met bijvoorbeeld de Pulsify S Showerpipe in de EcoSmart variant. Deze douche zorgt voor een unieke douche-ervaring dankzij de PowderRain straal en verbruikt tot maar liefst 40% minder water dan een andere douche. Daardoor dalen elke dag de water- en energiekosten en worden waardevolle grondstoffen gespaard. En dankzij de Water Flow Control kan met de thermostaat precies de waterhoeveelheid worden geregeld. 

Zo werkt EcoSmart bij douches

CoolStart: Alleen warm water als het echt nodig is

Bij standaard kranen wordt al snel onnodig lauwwarm water verbruikt. Terwijl dat vaak niet nodig is. Bij de CoolStart-technologie van hansgrohe stroomt in de basisstand alleen koud water uit een mengkraan. De greep voor warm water hoeft alleen maar naar links te worden bewogen. Zo gaat het energieverbruik automatisch omlaag. Bijzonder aantrekkelijk is de nieuwe milieuvriendelijke wastafelmengkraan Rebris S 110. Dankzij CoolStart verbruikt deze kraan minder gas via een CV of boiler. 

Zo werkt CoolStart

AirPower: met minder water meer beleven

Naast de Rebris wastafelmengkraan zijn veel kranen (en douches) van hansgrohe met AirPower uitgerust. Het water wordt hiervoor royaal met lucht verrijkt. Dat maakt de druppels voller, lichter en zachter. Kranen met AirPower herken je in één oogopslag aan de uitloop van de waterkraan. Een AirPower douche of kraan is stil, betrouwbaar en spat nauwelijks. Het resultaat: meer plezier en meer efficiëntie. Want met de kracht van lucht ga je zuiniger met water om.

Benieuwd hoeveel water nog meer bespaard kan worden door middel van duurzame kranen en douches van hansgrohe? Als installateur kun je eenvoudig het voordeel ontdekken met de hansgrohe waterbespaarcalculator.

hansgrohe-airpower
hansgrohe-airpower

The Water Studio Amsterdam

In The Water Studio Amsterdam wordt jij als professional graag bijgestaan met advies en informatie over de laatste trends en innovaties van hansgrohe en AXOR. In dit Experience Center van hansgrohe ontdek je werkende kranen en douches, zodat je als installateur zelf het verschil ervaart tussen (duurzame) producten, kleuren en designs.