Milieubewustzijn bij hansgrohe

hansgrohe zorgt dat een kraan of douche niet alleen lang mee gaat, maar ook goed is voor het milieu: met innovaties als EcoSmart en AirPower om water te besparen en CoolStart om iedereen bewust te laten omgaan met warm water, bijvoorbeeld. 

EcoSmart: water en energie besparen

Klimaatbescherming begint bij het douchen en handen wassen. Mengkranen en douches van hansgrohe die met EcoSmart-technologie zijn uitgerust, verbruiken tot wel 60 procent minder water dan traditionele producten. EcoSmart verlaagt de water- en energiekosten en verbruikt minder grondstoffen. En daar is iedereen blij mee.

De voordelen van EcoSmart technologie

 • Waterverbruik van maximaal 9 l/min bij hoofd- en handdouches (in plaats van 12-20 liter). (Green-producten verbruiken zelfs maar 6 l/min).
 • hansgrohe mengkranen verbruiken standaard maar 5 liter water per minuut. 
 • Lagere energiekosten.
 • Minder CO2-uitstoot.
 • Volle, bruisende waterstraal dankzij verrijking met lucht.  
 • Bereken hoeveel geld met EcoSmart bespaard kan worden – met de hansgrohe bespaarcalculator. Hiermee bereken je hoe snel een investering in de badkamer zich uitbetaalt.

Dit moet je weten over EcoSmart-wastafelmengkranen

EcoSmart wastafelkranen

Dankzij EcoSmart-technologie wordt het waterverbruik bij alle hansgrohe (en AXOR) wastafelmengkranen verlaagd tot circa 5 liter per minuut. Hoe dat werkt? Door het toevoegen van lucht en een speciale doorstroombegrenzing. De EcoSmart-perlator is in de uitloop van de mengkraan ingebouwd en verrijkt het water met lucht. Het resultaat is een volle, bruisende waterstraal.

Precisie-elastomeer' in EcoSmart-mengkraan: het reageert op een hoge of lage waterdruk en verandert zijn vorm. En beperkt de doorstroom en bespaart constant drinkwater.

Dit moet je weten over EcoSmart douches

Doucheplezier met een schoon geweten

Er is met EcoSmart dagelijks tot 60 procent minder water nodig: met een slimme doorstroombegrenzing, speciale straalopeningen en het toevoegen van lucht. Zo verbruiken veel EcoSmart hoofd- en handdouches per minuut slechts 9 liter water en sommigen zelfs maar 6 liter. Daarbij maakt het niet uit hoe hoog de waterdruk is. Want een 'precisie-O-ring' reageert flexibel op de waterdruk en regelt de waterhoeveelheid.

'Precisie-O-ring' in de EcoSmart-handdouche: als de waterdruk hoog is, wordt de doorlaatopening verkleind. Als de druk laag is, wordt de opening vergroot.

De nieuwe Pulsify handdouche  is beschikbaar in een EcoSmart variant (foto rechts). Ondanks dat er minder water wordt gebruikt, geniet je van een volle, microfijne PowderRain straal.

CoolStart: alleen warm water als het echt nodig is

Bij standaard kranen wordt al snel onnodig lauwwarm water verbruikt. Terwijl dat vaak niet eens nodig is. Bij de CoolStart-technologie van hansgrohe stroomt in de basisstand alleen koud water uit een mengkraan. De greep voor warm water hoeft alleen maar naar links te worden bewogen. Zo gaat het energieverbruik automatisch omlaag.

De voordelen van CoolStart technologie

 • Mengkranen met CoolStart, besparen bij elk gebruik energie, CO2 en geld. Ze verbruiken minder grondstoffen.
 • In combinatie met de EcoSmart technologie wordt kostbaar water bespaard – tot maar liefst 60 procent.
 • Coolstart mengkranen zijn gebruiksvriendelijk dankzij de ergonomische bediening.
 • Van particulieren tot hotels: het CoolStart-assortiment is interessant voor een brede doelgroep.

Heel eenvoudig energie besparen met CoolStart

Moderne mengkranen met besparingsfunctie: zo werkt het

Als je een traditionele mengkranen aan zet met de greep in het midden, springt vaak meteen het doorstroomtoestel aan. Bij CoolStart-mengkranen worden echter de leidingen niet onnodig met warm water gevuld. Omdat bij het handen wassen of het vullen van kommen koud water meestal voldoende is, wordt bij deze mengkranen de greepbeweging naar rechts geblokkeerd. Wie warmer water nodig heeft, beweegt de greep naar links. Dan wordt er pas heet water aan toegevoegd.

AirPower: meer volume en plezier door bijmengen van lucht

Veel producten uit het hansgrohe assortiment zijn met AirPower uitgerust. Door doelgericht lucht toe te voegen, wordt het water uit de mengkranen en douches voller, lichter en zachter. Het resultaat: meer comfort, plezier en efficiëntie.

De voordelen van AirPower:

 • AirPower is de slimme technologie die water in de douchekop verrijkt met lucht, die de druppels vol en zacht maakt.
 • Uit AirPower-mengkranen stroomt een volle, zachte waterstraal. Er wordt veel minder gespat en daardoor hoeft er ook minder te worden schoongemaakt.
 • Dankzij het toevoegen van lucht zijn de AirPower-producten waterbesparend.

Met AirPower wordt waardevol water efficiënt gebruikt. 
En: de binnenstromende lucht maakt het douchewater vol en licht.

Douchen zonder schuldgevoel - AirPower feiten en werking