UBEL EN TECHNISCHE UNIE TIEN JAAR COLLEGA'S

Door Technische Unie
3 juli 2023
Technische Unie

Op 1 juli 2013 sloegen UBEL en Technische Unie de handen ineen, waardoor we gezamenlijk de utiliteitsmarkt konden bestormen op het gebied van W-installaties. Business Manager UBEL Juriun Vormeer was erbij en blikt terug.

In die tijd viel UBEL onder een Amerikaans moederbedrijf, dat zich bezig hield met olie en gas. UBEL had in Nederland de focus op HVAC-installaties en paste daarom niet meer in het plaatje. Juriun, destijds sales manager, en de directeur van UBEL gingen samen op zoek naar een overnamekandidaat. “Al snel kwamen we in contact met Technische Unie”, herinnert Juriun zich. “Daarna ging het heel snel.”

Hoe hebben jullie het aangepakt?

“We hebben voor de overname veel met elkaar gesproken en beide Ondernemingsraden moesten natuurlijk met de overname instemmen. Maar dat ging allemaal heel snel, tussen het eerste gesprek en de officiële handtekening op 1 juli 2013 zaten maar drie of vier maanden. Na de overname hebben we veel met verschillende afdelingen gesproken over hoe we het goed konden implementeren..”

Juriun Vormeer van UBEL

Juriun Vormeer

Waren jullie meteen ‘TU’?

“Nou, we hebben eerst nog een jaartje een soort lat-relatie gehad. Wij verkochten nog zelf ons materiaal en onze omzet kwam nog niet ten goede aan het verkoopkantoor. Na een klein jaar hebben we ons assortiment ook qua artikelnummers geïntegreerd op de TU-website. Dus binnen een jaar werden we echt onderdeel van Technische Unie.”

Wat hebben UBEL en TU de klant te bieden?

“UBEL heeft veel specialistische kennis op het gebied van grote W-installaties, en we zijn een bekende naam bij installateurs in dit vakgebied. Maar wij deden alles met externe vervoerders. Technische Unie heeft weer een sterke eigen logistiek en natuurlijk een grote klantenkring die onze producten en kennis nu ook kunnen gebruiken.”

Hoe ziet UBEL er nu uit?

“UBEL is nog steeds een eigen merk, dat is belangrijk voor klanten. We hebben vijf vertegenwoordigers in het hele land rondrijden, onder andere voor industrie en key accounts. Binnen hebben we een aantal specialisten op het gebied van onder meer gas, drinkwater en vloerverwarming. We zijn in die tien jaar aardig gegroeid: van 8 naar 13 collega’s."

Hoe kijk je naar de toekomst?

“Ik heb goede hoop dat we de komende jaren nog verder kunnen groeien, vooral in de industrie. Ik kijk er ook naar uit dat we volgend jaar samen met de Verkoopkantoren van Enschede, Almelo en Hengelo het nieuwe pand in Borne betrekken. Dan gaat die synergie ons nog meer opleveren.”