VOORKOM STILSTAND EN DRAAG BIJ AAN EEN BETER KLIMAAT MET SCHNEIDER ELECTRIC

Door Schneider Electric
1 juni 2023
author-image

Stilstand wordt vaak veroorzaakt door oververhitting. Met een goede klimatisering in de kast kun je dit voorkomen. Daarnaast zorgt een goede klimatisering voor een duurzame oplossing. Er is aangetoond dat componenten tot twee keer langer mee gaan bij de juiste bedrijfstemperatuur.

Schneider Electric ClimaSys: Voorkom stilstand en draag bij aan een beter klimaat

Continuïteit waarborgen en productiviteitsverhoging zijn vaak doelstellingen van fabrieken. Dit komt neer op het voorkomen van storingen die kunnen leiden tot stilstand. Een goede klimatisering binnen de kast is hierbij essentieel. Als componenten oververhit raken kan dit leiden tot uitval of verkorte levensduur. Met een goede temperatuurhuishouding kun je dit voorkomen. Wil je de juiste keuzes te maken op het gebied van klimatisering? Maak dan gratis gebruik van ProClima software en registreer hier.

Duurzaamheid

Wist je dat je door middel van een goede klimatisering een steentje bijdraagt aan duurzaamheid? Er is aangetoond dat componenten tot twee keer langer mee gaan bij de juiste bedrijfstemperatuur. Wanneer bepaalde componenten zoals een frequentieregelaar 10 graden Celsius te warm wordt dan kan de levensduur gehalveerd worden. Door het verlengen van de levensduur van kostbare componenten lever je een bijdrage aan het klimaat en aan je eigen portemonnee.

Vervuilde omgevingen

In bepaalde industriële segmenten heb je vaak te maken met vervuilde omgevingen. Met een air to air exchanger zorgen we dat de vervuilde lucht niet in de kast komt en geen schade kan veroorzaken. Met een berekening in ProClima kunnen we de juiste koeling selecteren.

ClimaSys Smart Ventilation System

Wanneer een behuizing in een vettige of stoffige omgeving staat kunnen filters verstopt raken. Dit zorgt voor een verminderde ventilatie met kans op oververhitting. Om dit te voorkomen kunnen we Smart ventilation CSVS ventilatoren plaatsen met een led aanduiding en een droogcontact naar de PLC. Hiermee kun je zien wanneer een filtermat verstopt is en deze tijdig vervangen.

Condens en dauwpuntmeting

Eén van de redenen van corrosie is condensvorming. In geval van corrosie kunnen we met een datalogger een dauwpuntmeting doen. Middels een verwarmingsmat kunnen we condens buiten de kast houden. Daarnaast kan de IP waarde gecontroleerd worden, dit maakt deel uit van een Quickscan.

Quickscan

In de praktijk worden er soms uitbreidingen gedaan of zijn er zaken waarmee geen rekening is gehouden in het ontwerp. Zo kan de warmte dissipatie hoger zijn dan verwacht of de opstelling van de kast anders zijn dan gepland. Onze Sales Specialisten kunnen op locatie een quickscan doen om mogelijke oorzaken van storing door oververhitting te achterhalen.

Contact

Neem contact op met de industrievertegenwoordiger van Technische Unie. Samen met de specialisten van Schneider Electric kunnen zij u bezoeken voor een Quickscan, klimatiseringsadvies of ondersteuning met ProClima-software.

Ontdek Schneider Electric ClimaSys