NVENT ERICO VERKOPERDE AARDELEKTRODEN: DUURZAAM TEGEN CORROSIE

Door nVent
13 mei 2023
nVent

Is er geen goede aarding in uw gebouw, dan krijgt u vroeg of laat problemen. Hetzij met industriële processen, een blikseminslag, of zware overspanningen. Kortom: laat geen twijfel bestaan over het belang van een goede aarding.

Duurzaam materiaal tegen corrosie

Wanneer men te maken krijgt met een harmonische storing op de installatie, dan worden doorgaans alle aardverbindingen en de overspanningsbeveiliging gecontroleerd, zonder dat men iets vindt. Niet zelden is corrosie van de aardelektrode dan de boosdoener. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor duurzaam materiaal voor een duurzame bescherming. De aardelektroden van nVent ERICO zijn elektrolytisch verkoperd. De coating bestaat uit 99,9% puur elektrolytisch koper die niet zal breken of scheuren wanneer de stalen kern wordt gebogen. Het staal heeft een hoog koolstofgehalte en dat zorgt voor een superieure stijfheid bij het indrijven. De verkoperde aardelektroden van nVent ERICO combineren de sterkte van staal voor eenvoudige installatie en moleculair gebonden koper - met een cilindrisch draadsnijproces - voor langdurige corrosiebestendigheid. 

Is er geen goede aarding in uw gebouw, dan krijgt u vroeg of laat problemen. Hetzij met industriële processen, een blikseminslag, of zware overspanningen. Kortom: laat geen twijfel bestaan over het belang van een goede aarding. nVent ERICO beschermt de aarding in gebouwen tegen corrosie.

Elektrolytisch verkoperd

Wanneer men te maken krijgt met een harmonische storing op de installatie, dan worden doorgaans alle aardverbindingen en de overspanningsbeveiliging gecontroleerd, zonder dat men iets vindt. Niet zelden is corrosie van de aardelektrode dan de boosdoener. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor  duurzaam materiaal voor een duurzame bescherming. De aardelektroden van nVent ERICO zijn elektrolytisch verkoperd. Het grote voordeel hiervan is dat de koperlaag zich niet van de staalkern afscheidt.

6 Punten plan bliksembeveiliguing

Bij nVent ERICO wordt gewerkt met een zes-punten-plan voor een optimale beveiliging waarbij aardings-, verbindings-, overspannings- en bliksembeveiligingssystemen zijn geïntegreerd. Aarding en bliksembeveiliging zijn nauw met elkaar verwant, maar niet elk gebouw dient bliksembeveiliging te hebben. Dit is wel altijd het geval bij gebouwen die een algemeen belang dienen, zoals ziekenhuizen. Afhankelijk van de beveiligingsklasse (Lighting Protection), waarbij LP1 de hoogste en LP4 de laagste is, ontwerp je de bliksembeveiliging.

Ontdek nVent ERICO