VOORGECONFECTIONEERDE SENSORKABELSYSTEMEN VAN LAPP

Door LAPP
15 mei 2023
LAPP

Naast kabelconfectie van reguliere voedings- en servokabels biedt LAPP ook voorgeconfectioneerde oplossingen voor datanetwerken en veldbustechnologie onder de merknaam UNITRONIC®.

UNITRONIC® Sensorkabel geel bruin zilver

Multi-inzetbare kabels van LAPP

De aansluitklare sensor/actuator-assemblages van LAPP kunnen voor bijna iedere toepassing voor gegevens- en signaaloverdracht gebruikt worden. Dit is afhankelijk van het buitenmantelmateriaal. Voor flexibele toepassingen met gematigde mechanische belasting van de signaalkabel zijn de kabelassemblages met PVC-buitenmantel geschikt. Ze kunnen in droge en vochtige omgevingen gebruikt worden. De PVC-mantelmaterialen zijn bestand tegen zuren en logen en tot op zekere hoogte oliebestendig.

Voor duurzaam gebruik in beweeglijke delen van de machine en in de kabelrups raadt LAPP aan confecties met robuuste en halogeenvrije PUR-buitenmantel in te zetten. De kabelopmaak, connectoren en de materialen moeten dusdanig gekozen worden, dat een voortdurend dynamisch gebruik niet tot problemen in de gegevensoverdracht leidt. De PUR-buitenmantel is bovendien ongevoelig voor smeermiddelen op basis van mineraalolie en is veelvoudig chemisch bestendig.

Geconfectioneerde signaalkabels voor de voedingsmiddelen- en drankindustrie

Onderdelen die in direct contact komen met levensmiddelen, moeten voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen. Dankzij de resistente materialen en het hygiënische ontwerp van de connector met gladde oppervlakken en roestvrijstalen bevestigingsmoer, is de UNITRONIC® SENSOR HD M12 bij uitstek bestand tegen de meest optimale reinigingsmethoden. De kabel, die aan één of beide uiteinden is voorzien van een connector, is daarom bij uitstek geschikt voor gebruik in voedings- en verpakkingsmachines in de F&B-sector, maar ook in vriesinstallaties en koelhuizen. Bovendien is hij speciaal ontwikkeld voor permanent bewegende toepassingen zoals kabelrupsen.

Voordelen

  • Gegarandeerde dichtheid dankzij de veeleisende beschermingsklasse IP 69K.
  • Corrosiebestendig door hoogwaardige rvs-bevestigingsmoer.
  • Dankzij licht gekleurde oppervlakken zijn verontreinigingen gemakkelijk te herkennen.
  • Geteste bestendigheid tegen ECOLAB-desinfectie- en reinigingsmiddelen.
  • Eenvoudige handling en tijdsbesparing door plug & play (alleen van toepassing wanneer kabels aan beide uiteinden geconfectioneerd zijn met een connector)

Uitgebreid gamma

Bij de Technische Unie vindt u een uitgebreid aanbod van voorgeconfectioneerde signaalkabels uit het omvangrijke UNITRONIC® assortiment van LAPP. Hier kunt u de passende sensorkabel kiezen, die aan uw voorkeur en wensen voldoet. Door het gebruik van sensor-/actuatorkabels die in de fabriek voorgeconfectioneerd zijn, krijgt u altijd kant-en-klare oplossingen voor uw individuele behoeften.

Ontdek LAPP UNITRONIC® Serie